O superputere umană puțin cunoscută odată accesată regenerează total corpul la fiecare șapte ani. Care este secretul
Postat la: 03.11.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Specialiștii afirmă că organismul uman se regenerează complet o dată la șapte ani, un proces natural asociat cu sănătatea și longevitatea.
Totuși, această regenerare eficientă necesită un stil de viață sănătos și echilibrat. Potrivit medicilor, vicii precum fumatul, consumul excesiv de alcool sau alimentația nesănătoasă pot introduce erori în regenerarea celulară, favorizând apariția unor afecțiuni grave. Aparent organismul uman este într-un declin constant odată cu avansarea în vârstă. În realitate, spun medicii, omul are capacitatea incredibilă de a se regenera.
Evident, membrele pierdute nu se regenerează, dar este vorba despre țesuturile de toate tipurile care ne alcătuiresc corpul. Practic, la un interval de timp, fiindcă regenerarea este diferită de la un organ la altul, de la o celulă la alta, ar trebui să avem un organism nou. Totul depinde de noi și mai ales de stilul nostru de viață. Viciile, sedentarismul, toleranța mică la stres și obiceiurile alimentare nesănătoase perturbă această regenerare, până în punctul apariție de erori, care la rândul duc la boli grave.
În organismul uman se află trilioane de celule. Fiecare organ, tegument, țesut, este format dintr-un număr uriaș de celule. De-a lungul timpului aceste structuri microscopice îmbătrânesc sau suferă leziuni. În consecință și organele dar și întregul nostru organism îmbătrânește și devine tot mai puțin performant. Vestea bună, spun medicii, este aceea că organismul nostru are o capacitate unică de a se regnera. Fiecare celulă deteriorată este copiată și înlocuită cu una nouă, care să continue funcționarea și supraviețuirea.
Regenerarea ficatului durează în jur de trei ani. Cel mai repede se regenerează pielea și intestinele. Mare parte din piele și intestine sunt înlocuite foarte rapide, cel mai probabil în câteva luni. Alte organe au o rată diferită de regenerare, unele destul de lentă și care poate depăși limita de șapte ani. Inima are o rată mai mică de regenerare, la fel și creierul. În creier, așa cum arată oamenii de știință, sunt o parte dintre celule care nu se regenerează niciodată. Pentru regenerarea completă a scheletului uman, de exemplu, este nevoie de aproximativ 10 ani.
Dincolo de caracteristicile genetice ale fiecărui individ, cu rate mai mari sau mai mici de regenerare, moștenite, secretul unei înnoiri corecte și constante a organismului uman ține foarte mult de obiceiurile noastre de viață. Pentru o regenerare corectă și viață cât mai lungă avem nevoie de o alimentație echilibrată și sănătoasă, de apă calitativă dar și de multă mișcare. Sistemul imunitar depinde, de exemplu, de proteinele de calitate.
Dacă oferim organismului tot ce înseamnă elemente de nutriție din care să-și poată regenera corect celulele, atunci vom avea parte de un organism care va funcționa optim o perioadă lungă de timp. Aici intervine partea de alimentație sănătoasă și echlibrată, apă de bună calitate, proteine de bună calitate, minerale. Pentru sistemul imunitar proteina este cărămida, iar pentru tot ce înseamnă celule, tegument, alimentația echilibrată, expunerea la soare fiindcă vitamina D în tot ce înseamnă sinteza celulelor osoase este esențială. La toate acestea se adaugă toleranța ridicată la stres. Distresul sau stresul negativ afectează mult regenerarea celulară corectă.
Regenerarea organismului poate fi cu două tăișuri dacă celule nu au mediul proprice pentru a se replica și înlocui corect pe cele deteriorate. Din cauza unei vieți nesănătoase, a viciilor precum consumul de alcool și fumatul sau consumul de droguri, plus o alimentație deficitară bazată mult pe produse procesate și grăsimi periculoase, replicarea celulelor poate suferi mutații iar regenerarea celulelor poate deveni incompletă. Acest lucru duce la îmbătrânire precoce și, mai grav, la diferite afecțiuni. Cea mai gravă este cancerul, care poate apărea de defecțiuni de regenerare, sau diferite erori în acest proces.
Relația dintre cancer și regenerare este complexă, mai ales atunci când regenerarea este imperfectă. Când un țesut nu se poate regenera corect, sau este incapabil să treacă peste leziunile persistente, o cicatrice sau fibroză se formează în timpul procesului de vindecare. Se pune deasemenea întreabarea de ce totuși nu trăim veșnic, dacă ne regenerăm continuu? Explicația stă în faptul că deși există această reînnoire, organismul uman reacționează diferit odată cu trecerea timpului. Inclusiv regenerarea durează mai mult sau nu mai este atât de eficientă.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Șoc în lumea serviciilor secrete: Un mare șef al spionilor a pierdut documente clasificate și a fost demis pe loc
Henrik Landerholm, consilierul pentru securitate națională al Suediei, și-a dat demisia luni după ce poliția a deschis o anchetă privind mai multe incidente în care a uitat documente clasificate și dispozitive personale în locuri publice.
-
Cum a apărut teoria conform careia Pamantul ar fi gol pe dinauntru si civilizatii superioare locuiesc spre centrul Terrei
În mod cert, credinţa că Pământul este gol, a fost şi încă mai este, extrem de răspândită în multe părţi ale lumii. De-a lungul vremii, mulți scriitori au preluat această idee și au scris romane pe această temă, iar Jules Verne, cu a sa Călătorie în centrul Pământului este cel mai cunoscut.
-
Au facut un experiment cu plățile cash în Suedia, țara care a renunțat aproape în totalitate la tranzacțiile cu numerar și uite ce au pățit!
Cash-ul mai poate fi folosit doar în așa numitele „insule de numerar" în Suedia. E vorba de niște zone de unde oamenii în vârstă, care nu știu să se descurce cu tehnologia, îți procură alimentele de bază. Pe lângă acestea realități un studiu efectuat în țara scandinavă a dat peste cap toate datele specialiștilor.
-
Timeo Danaos: Theodoros Roussopoulos e cel care a sesizat Comisia de la Venetia in privinta loviturii de stat patronata de Klaus Iohannis
Raportul devastator al Comisiei de la Veneția despre lovitura de stat din România - anularea arbitrară a alegerilor - care a fost dat azi publicității și care punctează gravele abateri de la democrație ale statului român este meritul unui om pe care îl putem numi eroul necunoscut al luptei contra abuzurilor regimului Iohannis.
-
Cercetare cu peste 2 milioane de subiecti: Vaccinurile mARN folosite la Covid modifică personalitatea oamenilor
Cercetătorii din Coreea de Sud au realizat un studiu amplu, cu peste 2 milioane de participanți, care a fost publicat în renumitul National Journal.
-
S-a găsit satul din România unde locuiesc aproape 100 de daci: Locuitorii păstrează obiceiurile străvechi și au porecle de animale
Satul Târsa, situat în Munții Șureanu, cu o populație de sub 100 de locuitori, a devenit un loc tot mai vizitat de turiști datorită îmbunătățirii drumurilor și includerii sale pe traseul Via Transilvanica.
-
Contractul prin care a fost închiriat tezaurul furat. Olandezii erau obligați să asigure paza DOCUMENT
Corpul de Control al prim-ministrului a ajuns luni dimineața la Ministerul Culturii pentru a ridica documentele referitoare la obiectele de patrimoniu împrumutate unui muzeu din Olanda și ulterior furate.
-
De ce mai cere si trump bani in plus pentru inarmarea NATO: Complexul industrial militar american a avut o crestere de vânzări de sute de miliarde de dolari în 2024
Vânzările de echipamente militare americane către guverne străine în 2024 au crescut cu 29%, până la un record de 318,7 miliarde de dolari, a anunţat vineri Departamentul de Stat al SUA, în condiţiile în care țările încearcă să îşi reînnoiască stocurile de armament trimise în Ucraina și să se pregătească pentru conflicte majore.
-
Marcel Ciolacu nu cere nicio demisie desi a aflat că aurul dacic a fost scos ilegal din țară și confirmă acest fapt
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că nu a existat o hotărâre de guvern prin care să se fi permis ca aurul dacic să fie scos din țară, astfel că scoaterea tezaurului din România s-a făcut ilegal.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 2.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 3.Franța pe cale de a deveni o superputere a aurului datorită unei descoperiri revoluționare
- 4.Practică cu adevărat șocantă: soldații nord-coreeni, aliați ai Rusiei în Ucraina, recurg la metode îngrozitoare de identificare a minelor
- 5.Elon Musk atrage atenția asupra unei posibile crize energetice viitoare spunând că „următoarea mare problemă a lumii" va fi lipsa de electricitate
- 6.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 7.Cel mai puternic om din lume îți spune ce se va întâmpla cu economia în 2025. Gigantul BlackRock dezvăluie în ce trebuie să investești
- 8.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
- 9.Timp de 500 de ani am privit lumea în mod incorect. Această hartă premiată este cea mai precisă imagine a Pământului creată vreodată
- 10.DAVOS - Cel mai mare fond suveran din lume avertizează: Inflaţia alimentată de tarife reprezintă unul dintre cele mai mari riscuri
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu