Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












O specie necunoscută de oameni a trăit în America în urmă cu 130.000 de ani

Postat la: 25.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Părerea convențională este că primii oameni au ajuns în America în urmă cu aproximativ 15.000 de ani, traversând dinspre Asia printr-o punte terestră care exista în locul unde se află acum strâmtoarea Bering.

Cu toate acestea, unele dovezi recente sugerează că o specie umană necunoscută ar fi trăit în California în urmă cu aproximativ 130.000 de ani. În 1992, în timp ce reparau o autostradă din sudul Californiei, muncitorii au găsit o colecție mare de oase antice, inclusiv cele ale mastodonților, rude preistorice ale mamuților.

Acest sit, care a fost denumit Cerutti Mastodon, a fost investigat de arheologi și excavat. În 2017, aceștia au analizat oasele unui mastodont care prezentau semne de a fi fost "prelucrate" cu unelte.

Alături de aceste oase, au găsit artefacte din piatră care au fost modelate de mâna omului, cum ar fi pietre de ciocan și nicovale.

Arheologii au recunoscut de mult timp că vechii nativi americani erau pricepuți la vânătoarea de mastodonți. Dar descoperirile anterioare au fost datate cu 15.000 de ani în urmă, iar acestea au fost datate cu aproximativ 130.000 de ani în urmă!

Pentru a pune acest lucru în perspectivă - în acea epocă, oamenii moderni încă evoluau în Africa și nu începuseră încă să migreze și să colonizeze alte continente. Neanderthalienii și alte câteva grupuri umane arhaice trăiau în Europa.

Artefactele din piatră arată dovezi clare de modificare, iar oasele mastodonților prezintă urme unde au fost folosite aceste artefacte. Pe baza numeroaselor oase rupte, se pare că oamenii antici foloseau unelte pentru a extrage măduva osoasă din oase.

Metoda de datare cu toriu-uraniu aplicată pe un colț de mastodont a arătat cu precizie că animalul a murit în urmă cu 130.000 de ani. Așadar, data este corectă. Dar de unde puteau veni oamenii din California în acea perioadă? Și atât de avansați. Poate că au venit din Siberia?

La acea vreme, un anumit număr de denisovani trăiau acolo. Dar pe teritoriul dintre locul unde se află rămășițele denisovanilor și California, nu s-a găsit absolut nimic care să confirme teoria că denisovanii s-au deplasat spre est și au ajuns în Oceanul Pacific.

Nici în America nu au fost găsite rămășițe ale denisovanilor. Potrivit unei alte versiuni, ceea ce a fost luat drept unelte de piatră sunt doar pietre naturale cu așchii "reușite" la întâmplare, iar urmele de pe oasele mastodonților, presupuse a fi lăsate de aceste unelte de piatră, sunt, de asemenea, doar așchii și zgârieturi la întâmplare.

Pentru a complica lucrurile, nu au fost găsite rămășițe umane printre oasele antice găsite la mastodontul Tserutti. Fie chiar era doar "bucătăria", iar cadavrele compatrioților decedați au fost transportate în alt loc, fie oamenii chiar nu au avut nicio legătură cu ea.

Există, de asemenea, o a treia teorie. Faptul că un fel de popor străvechi a ajuns de fapt în America mult mai devreme decât datele oficiale, dar apoi a avut loc un fel de catastrofă grandioasă (cădere de meteorit, erupție vulcanică etc.) și întreaga populație a acestui popor a dispărut, iar rămășițele și artefactele lor au fost complet distruse.

Adevărat, oamenii de știință spun că la acea vreme în America nu au existat catastrofe de o asemenea amploare.

O altă sugestie a fost aceea că uneltele de piatră ar putea fi folosite nu de oameni, ci de unele primate superioare. Cimpanzeii, de exemplu, încă folosesc în mod activ pietre și crengi.

Dar primatele nu au existat niciodată în America de Nord, iar maimuțele din America de Sud au fost întotdeauna prea mici pentru a mânui pietre atât de mari și grele cum au fost găsite în California. Din cauza tuturor acestor îndoieli, această descoperire curioasă a provocat mult scepticism din partea oamenilor de știință serioși.

În viitor, arheologii doresc să efectueze săpături mai amănunțite în Mastodontul Tserutti, încercând să găsească mai multe oase și unelte pentru a confirma mai convingător versiunea existenței unei specii necunoscute de om în California acum 130 de mii de ani.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE