Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












O "femeie" transsexuală a câștigat în premieră Miss Olanda 2023

Postat la: 09.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un bărbat biologic, Rikkie Kolle, în vârstă de 22 de ani, a fost aleasă Miss Olanda 2023. Este prima „femeie" transgender care obține acest titlu.

Kolle nu este o figură necunoscută în lumea modelingului olandez. Ea a participat, de asemenea, la programul de televiziune Holland's Next Top Model în 2018. A ajuns în cele din urmă în finală, fiind a fost a doua „femeie" transgender care a participat la acest program: în 2015, Loiza Lamers a câștigat programul, notează nos.nl.

Juriul Miss Olanda spune că Kolle a radiat pe tot parcursul emisiunii și a făcut cele mai multe progrese dintre toate participantele în procesul care a dus la aceasta. Candidatele la Miss Olanda au trecut în prealabil printr-un program de pregătire, în cadrul căruia au mers, printre altele, în Curaçao.

"Ea are o poveste puternică, cu o misiune clară", a spus juriul în timpul finalei. "Juriul este convins că organizației (Miss Olanda, n.r.) îi va face plăcere să lucreze cu această tânără".

Pe lângă felicitările obișnuite, pe rețelele de socializare pot fi citite și comentarii critice. "Aș minți dacă aș spune că nu mă afectează deloc", a declarat Kolle anul trecut despre astfel de reacții într-un interviu acordat lui Robbert Rodenburg.

Kolle poate folosi titlul de Miss Olanda timp de un an și va participa la concursul Miss Universe, care va avea loc pe 14 ianuarie anul viitor, la New Orleans. Ea este a doua „femeie" transsexuală care participă la concursul internațional. Modelul spaniol Angela Ponce și-a reprezentat țara în finală în 2018.

Prima „femeie" transsexuală care a participat la o competiție națională a fost Jenna Talackova, în Canada, în 2012. Ea a fost inițial respinsă de organizația națională, dar în cele din urmă i s-a permis să candideze. Nu a reușit să treacă de finala națională.

Miss Univers este organizat anual din 1952. Până în prezent, doar o singură olandeză a câștigat premiul: Angela Visser, în 1989.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE