ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




O descoperire majoră validează relatările biblice: artefacte ce dovedesc existența unor importante personaje și întâmplări din Vechiul Testament

Postat la: 16.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Arheologii au dezvăluit recent secretele unui oraș biblic aflat în „Tărâmul Făgăduinței", unde israeliții, conduși de Moise, s-au stabilit după exodul din Egipt. Această descoperire aduce o nouă perspectivă asupra narațiunii biblice a Exodului, oferind detalii prețioase despre viața și cultura israeliților din acea perioadă.

Descoperirile din Zanoah, un oraș menționat în Vechiul Testament, includ ziduri de piatră, ceramică și artefacte datând de peste 3 200 de ani. Printre descoperiri s-a numărat și un mâner de ulcior spart cu numele unui rege menționat în Biblie, ceea ce susține și mai mult povestea lui Moise.

Săpăturile au scos la iveală structuri de piatră folosite pentru terase agricole, care ajutau la cultivare și la protejarea solului. Povestea biblică relatează călătoria israeliților din sclavia din Egipt, conduși de Moise, prin despărțirea Mării Roșii, primirea celor Zece Porunci și anii petrecuți în deșert înainte de a intra în Țara Promisă.

În Zanoah, cercetătorii au găsit ceramică antică bine conservată, inclusiv un mâner de ulcior cu o ștampilă regală, datând din timpul domniei regelui Ezechia, în 701 î.Hr.

Aceste artefacte și structuri remarcabile nu numai că validează relatările biblice, dar ne îmbogățesc și înțelegerea istoriei și culturii regiunii.

Viața lui Ezechia este descrisă în cartea biblică 2 Regi, capitolele 18-20. În 2 Cronici, se spune că regele a redeschis Templul lui Solomon, cunoscut drept "Primul Templu" și construit pe locul unde Dumnezeu l-a creat pe Adam.

De asemenea, Ezechia a zdrobit statuia șarpelui de bronz pe care Dumnezeu i-a poruncit lui Moise să o facă și care este menționată în Numeri 21:8-9: "Atunci Domnul i-a zis lui Moise: "Fă un şarpe şi agaţă-l pe un stâlp".

Semnificația acestor descoperiri evidențiază importanța eforturilor arheologice continue de a dezlega misterele trecutului și de a celebra patrimoniul bogat al Israelului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE