ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




O criză de mari proporții a izbucnit în Grecia: Va afecta inclusiv turiștii care vor merge în concediu

Postat la: 16.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Grecia se pregătește să primească un număr record de turiști în această vară, dar fix în această perioadă țara se confruntă cu o mare criză din cauza căldurilor extreme. În ultimele luni a plouat foarte puțin în Grecia, iar rezervele de apă sunt din ce în ce mai puține.

Cel mai mare rezervor de pe insula grecească Naxos a secat, fiind util doar broaștelor țestoase care navighează în apele sale noroioase. În aval, apa de mare s-a infiltrat în puțuri de irigații goale, afectând culturile de cartofi ale insulei.

Mai la sud, pe insula Karpathos, autoritățile au impus restricții privind umplerea piscinelor, în timp ce în nordul insulei Thasos, autoritățile caută o unitate de desalinizare pentru a face apa de mare potabilă.

"A existat o lipsă intensă de precipitații în întreaga Mediterană și, în special pe Naxos, rezervoarele noastre de suprafață sunt goale", a declarat primarul insulei, Dimitris Lianos.

Milioane de turiști vizitează Grecia în fiecare an pentru a se bucura de siturile sale antice, de plajele virgine și de apele turcoaz.

Însă efectele schimbărilor climatice, inclusiv temperaturile ridicate, precipitațiile neregulate și incendiile de vegetație, amenință viitorul turismului în Grecia.

Anul acesta pare deosebit de tensionat. După cea mai caldă iarnă înregistrată vreodată, incendiile de vegetație au început neobișnuit de devreme, unele în zone în care în mod normal ar fi trebuit să ningă. Cel puțin șase turiști, inclusiv cunoscutul prezentator de televiziune britanic Michael Mosley, au murit luna trecută, în timp ce valurile de căldură au măturat țara.

Experții climatici se tem că ce este mai rău urmează să se întâmple. Andrea Toreti, coordonatorul observatorului european și global al secetei din cadrul Serviciului Copernicus de gestionare a situațiilor de urgență, a declarat că, odată ce efectele secetei devin vizibile, este prea târziu pentru a lua măsuri.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE