Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












O creatură ca o grămadă încâlcită de sfori a fost găsită eșuată pe o plajă din Texas

Postat la: 09.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O masă încâlcită, aparent formată din frânghii de culoare galbenă, a fost găsită pe o plajă din Texas. S-a dovedit însă că nu era vorba despre gunoi, așa cum cei mai mulți ar fi fost tentați să creadă, ci o viețuitoare marină.

Este vorba despre un tip de coral moale și flexibil, numit și „bici de mare", care a fost adus de apă la mal, arată Live Science. Rebekah Claussen, ghid pe Insula Padre, din apropiere de Golful Mexic, a descoperit creatura parțial îngropată în nisip, iar apoi a publicat fotografia cu descoperirea pe Facebook. Ulterior, reprezentanții Serviciului Național al Parcurilor (NPS) din SUA au venit cu explicații referitoare la această specie. Potrivit acestora, creaturile pot fi roșii, galbene, portocalii sau purpurii. Însă „vedem în mare parte varietăți galbene și roșii eșuate pe plajele noastre", au transmis aceștia pe Facebook.

Exemplarul eșuat este un „bici de mare" colorat Leptogorgia virgulata. Culorile vibrante ale speciei provin de la coloniile de polipi - viețuitoare mici, cu corp moale și opt tentacule, care formează un inel în jurul gurii lor. Atunci când coloniile se acumulează, acestea secretă o proteină care formează un schelet de culoare închisă. Acesta se ramifică în tulpini asemănătoare unui bici, care pot atinge până la 0,9 metri lungime. „Bicele colorate de mare" trăiesc aproape de mal, iar L. virgulata poate fi găsită în apele din nordul statului New Jersey și Golful Mexic. Polipii se hrănesc cu plancton, iar „bicele de mare" se atașază de stânci și calcar la adâncimi de până la 20 de metri.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE