Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












O companie a inventat chiftelele obtinute din ADN de mamut in carne cultivata in laborator!

Postat la: 29.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un startup australian din domeniul alimentar a inventat chiftele de mamut. Este vorba despre chiftele făcute din ADN-ul obţinut de la animalele dispărute, potrivit CNN.

Rămăşiţe de mamut lânos, cu blană şi ţesut intact, sunt găsite în mod regulat în regiunile arctice. Descoperirea lor a permis oamenilor de ştiinţă să secvenţieze genomul mamutului şi să afle detalii despre viaţa acestor giganţi din Epoca de gheaţă.

Acum, unele dintre aceste informaţii sunt folosite pentru a obţine în laborator carne asemănătoare celei de mamut. Scopul proiectului este de a atrage atenţia asupra potenţialului cărnii de laborator pentru a face obiceiurile alimentare mai prietenoase cu planeta.

„Trebuie să începem să regândim modul în care ne luăm mâncarea. Cea mai mare speranta pentru acest proiect este... că mult mai mulţi oameni din întreaga lume încep să audă despre carnea cultivată", a declarat James Ryall, directorul ştiinţific în cadrul proiectului.

Începând de marţi, chiftelele de mamut sunt expuse la Rijksmuseum Boerhaave, un muzeu de ştiinţă şi medicină din Olanda.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE