Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Număr record de englezi trimiși la control medical pentru cancer după campania de vaccinare din pandemie!

Postat la: 03.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un număr record de 2,7 milioane de oameni au fost trimiși la controale pentru cancer în ultimul an, a anunțat NHS England, citat de BBC. Aceste trimiteri către medicul specialist vin după ce cifrele au sugerat că pandemia COVID-19 ar fi scăzut dramatic, în 2020, aceste controale. Deasemnea este posibil ca vaccinarea masiva sa fi agravat unele boli intre care si cancerele, conform raportarilor de reactii adverse.

Chiar dacă numărul trimiterilor către medicul specialist oncolog a scăzut, cel puțin 30.000 de persoane încă așteaptă să înceapă tratamentul. Organizațiile de caritate au salutat creșterea numărului de trimiteri către specialit, dar au avertizat asupra impactului „devastator" pe care pandemia l-a avut asupra îngrijirii cancerului. Trimiterile pentru suspiciune de cancer rămân cu aproximativ 16% mai mari decât nivelurile de dinainte de pandemie și au crescut în general de la 2,4 milioane la 2,65 milioane în ultimele 12 luni.

Dame Cally Palmer, director național pentru cancer din cadrul NHS England, a declarat că există încă 30.000 de persoane care nu au început tratamentul din cauza pandemiei, dar că noile cifre sugerează un oarecare progres. „Mergem mai departe și mai repede ca niciodată în ambițiile noastre de a diagnostica mai multe tipuri de cancer într-un stadiu mai timpuriu, astfel încât să putem salva mai multe vieți", a declarat Palmer, potrivit BBC. Este „vital să menținem aceste rate de trimitere la medic la un nivel ridicat", a adăugat ea.

Clive Horsnell, în vârstă de 72 de ani, din Devon, a fost diagnosticat cu cancer intestinal anul trecut. El a fost tratat cu ajutorul unei intervenții chirurgicale robotice avansate. „Am fost la spital în câteva săptămâni pentru screening și m-am întâlnit cu un medic de la Spitalul Derriford care a fost absolut genial și mi-a explicat procedura robotică specială pe care urma să o fac. El chiar m-a liniștit. M-am întors în ianuarie doar pentru a confirma că totul a decurs bine și am primit undă verde", a spus el.

Pentru a răspunde cererii tot mai mari de controale, au fost înființate facilități precum ghișee unice pentru analize, clinici mobile și linii telefonice de asistență pentru simptome, pentru a se asigura că oamenii sunt diagnosticați și tratați cât mai devreme posibil, a precizat serviciul de sănătate. Profesorul Peter Johnson, directorul clinic național al NHS England pentru cancer, a declarat că sesizările din asistența medicală primară au atins un nivel record și că aproximativ 11.000 de persoane pe zi sunt testate, „dar nimeni nu ar spune nicio clipă că suntem acolo unde ne-am dori să fim".

NHS a avut un deficit de capacitate de diagnosticare înainte de pandemie și, deși s-au investit 2,3 miliarde de lire sterline în echipamente precum RMN-uri și tomografe, va fi nevoie de timp pentru a pregăti radiologii și oncologii, a declarat el la la BBC. Profesorul Johnson a declarat că numărul de diagnostice de cancer a crescut cu aproximativ 3% pe an, din cauza îmbătrânirii populației și a faptului că mai puțini oameni mor din cauza altor afecțiuni, cum ar fi atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale. El a mai spus că „numărul de persoane pe care le consultăm pentru testele de cancer a crescut într-un ritm mai rapid decât numărul de persoane cu cancer".

Minesh Patel, șeful departamentului de politici de la Macmillan Cancer Support, a declarat: „Pentru a evita punerea unei presiuni suplimentare asupra medicilor și asistentelor care muncesc din greu, este vital ca guvernul să includă măsuri în viitorul plan de 10 ani privind cancerul pentru a crește numărul de profesioniști în domeniul cancerului, astfel încât persoanele care trăiesc cu cancer să primească îngrijirea de calitate de care au nevoie cu disperare și în timp util".

Secretarul de stat pentru sănătate, Sajid Javid, a declarat: „Viitorul nostru plan de 10 ani privind cancerul, care va conduce Europa în domeniul îngrijirii cancerului, împreună cu investițiile noastre record pentru a reduce timpii de așteptare și introducerea taxei de sănătate și asistență socială, ne vor ajuta să ne continuăm misiunea de a aborda întârzierile Covid".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE