ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Noua Ordine Mondială anunță planul de a folosi inteligența artificială pentru a-i "deprograma" pe adepții teoriilor conspirației

Postat la: 16.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Noua Ordine Mondială intenționează să utilizeze inteligența artificială pentru a „deprograma" milioane de oameni care cred în așa-numitele „teorii ale conspirației", conform unui nou raport îngrijorător.

Un studiu recent realizat de Fundația John Templeton a confirmat faptul că elitele globale se concentrează acum cu laserul asupra țintei membrilor publicului care cred în perspective non-mainstream, potrivit Popular Science. Studiul, intitulat „Reducerea durabilă a credințelor conspiraționiste prin dialoguri cu inteligența artificială", a încercat să contracareze opinia comună conform căreia unii oameni nu își vor schimba părerea, chiar și atunci când li se prezintă fapte și dovezi.

Abordând problema „credinței larg răspândite în teorii ale conspirației neîntemeiate", cercetătorii au postulat că teoriile conspirației pot fi combătute, contrar narațiunii științifice, prin intermediul verificării sistematice a faptelor. Printre teoriile testate s-au numărat conspirații mai tradiționale, cum ar fi cele care implică asasinarea lui John F. Kennedy sau posibilitatea aterizărilor extraterestre cunoscute de guvernul Statelor Unite. Dar altele au inclus afirmații mai imediat politizate, cum ar fi legalitatea închiderilor COVID sau validitatea alegerilor prezidențiale din 2020, ambele fiind o „sursă majoră de îngrijorare publică".

Studiul a fost realizat prin implicarea participanților conspirativi în scurte conversații cu AI, cu scopul de a-i „vindeca" pe participanți de opiniile lor aparent false. Cercetătorii au concluzionat că „tratamentul a redus credința participanților în teoria conspirației alese cu 20% în medie", sugerând că „tratarea" oamenilor cu anumite fapte le poate modifica într-adevăr opiniile, în special atunci când aceste fapte provin de la roboți AI. De asemenea, „tratamentul" primit ar fi „persistat timp de cel puțin 2 luni", ceea ce înseamnă că o astfel de condiționare ar putea duce la un tratament regulat pentru cei considerați adepți ai teoriei conspirației.

În cele din urmă, condiționarea AI a fost considerată a fi un instrument potențial util în abordarea „nevoilor și motivațiilor psihologice" ale acestor persoane. Cercetătorii au speculat că tehnologia ar putea fi implementată online în anii următori, în special în cadrul forumurilor online sau al rețelelor sociale. David Rand, profesor la Massachusetts Institute of Technology, coautor al studiului, a declarat reporterilor că este optimist cu privire la viitorul condiționării AI. „Acest lucru este foarte interesant", a spus el. „Se pare că a funcționat și a funcționat destul de larg".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE