Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Noua formă de hepatită severă depistată și în rândul copiilor din România. Boala are o cauză necunoscută!

Postat la: 24.04.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O nouă formă de hepatită acută, severă, de origine necunoscută, este înregistrată în rândul copiilor, relatează Organizația Mondială a Sănătății, un astfel de caz fiind semnalat și în România.

În ultimele zile, în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au continuat să fie raportate noi cazuri cu acest tip de hepatită în rândul copiilor mici. Nu este încă clar dacă a existat o creștere a numărului de cazuri sau o creștere a gradului de conștientizare a cazurilor de hepatită care apar la rata așteptată, dar care nu sunt detectate. În timp ce adenovirusul este o ipoteză posibilă, investigațiile sunt în curs de desfășurare pentru agentul cauzal. transmite World Health Organization

Începând cu 21 aprilie 2022, au fost raportate cel puțin 169 de cazuri de hepatită acută de origine necunoscută în 11 țări din Regiunea Europeană a OMS și într-o țară din Regiunea OMS din Americi (Figura 1). Au fost raportate cazuri în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (Regatul Unit) (114), Spania (13), Israel (12), Statele Unite ale Americii (9), Danemarca (6), Irlanda (<5), Țările de Jos (4), Italia (4), Norvegia (2), Franța (2), România (1) și Belgia (1). Cazurile sunt ale unor copii cu vârste cuprinse între 1 lună și 16 ani. Șaptesprezece copii (aproximativ 10%) au avut nevoie de transplant de ficat; fiind raportat cel puțin un deces.

Sindromul clinic în rândul cazurilor identificate este hepatita acută (inflamație hepatică) cu enzime hepatice marcat crescute. Multe cazuri au raportat simptome gastro-intestinale, inclusiv dureri abdominale, diaree și vărsături, care au precedat prezentarea unei hepatite acute severe și niveluri crescute ale enzimelor hepatice (aspartat transaminază (AST) sau alanin aminotransaminază (ALT) mai mari de 500 UI/L) și icter. Majoritatea cazurilor nu au avut febră. Virusurile comune care provoacă hepatita virală acută (virusurile hepatitice A, B, C, D și E) nu au fost detectate în niciunul dintre aceste cazuri. Călătoriile internaționale sau legăturile cu alte țări, pe baza informațiilor disponibile în prezent, nu au fost identificate ca factori.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE