ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Noua actualizare Windows blochează sistemul de operare. Cum poate fi rezolvată problema

Postat la: 14.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Microsoft a lansat recent o actualizare pentru Windows 11, denumită KB5041872, care a cauzat probleme majore utilizatorilor. Actualizarea se blochează în timpul procesului de descărcare la 8% și determină utilizarea procesorului la 100%, lăsând sistemele aproape inutilizabile.

Patch-ul KB5041872 a fost distribuit prin intermediul serviciului Windows Update, însă a vizat doar PC-urile înscrise în Windows 11 Dev Channel, care rulează cea mai recentă versiune de testare a sistemului de operare (build 26120.1542). Microsoft a recunoscut existența acestei probleme, precizând că era deja conștient de potențialul bug. Cu toate acestea, dacă problema ar fi afectat o versiune oficială a Windows 11, milioane de utilizatori s-ar fi confruntat cu scăderi de performanță, ceea ce ar fi putut cauza probleme majore de productivitate.

Probleme similare au fost semnalate și în cazul patch-ului KB5038603, lansat în ianuarie 2024 pentru un alt build Windows 11 de pe Dev Channel. În ambele cazuri, procesul de descărcare se blochează la 8%, iar serviciul Windows Modules Installer utilizează între 80% și 100% din capacitatea procesorului, în special pe sistemele mai puțin performante.

Utilizatorii afectați de această problemă pot rezolva temporar situația prin repornirea sistemului și oprirea serviciului Windows Update folosind opțiunea „Pause". Aceasta permite evitarea blocării sistemului până când Microsoft oprește distribuirea patch-ului defectuos. Analizele ulterioare au arătat că procesul TiWorker.exe, parte a Windows Update Trusted Installer Worker Process, este responsabil pentru utilizarea excesivă a procesorului.

Contactați pentru mai multe detalii, reprezentanții Microsoft au confirmat că sunt conștienți de această problemă, care apare „din când în când", însă nu au reușit încă să ofere o soluție permanentă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE