Nouă roboți umanoizi au ținut o conferință de presă și au spus că ar putea fi lideri mai buni decât oamenii
Postat la: 08.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Roboții au declarat vineri reporterilor că ar putea fi lideri mai eficienți decât oamenii, dar nu ar lua locul de muncă al nimănui și nu au intenția de a se răzvrăti împotriva creatorilor lor.
Nouă roboți umanoizi cu inteligență artificială s-au așezat sau au stat în picioare alături de creatorii lor la un podium într-un centru de conferințe din Geneva pentru ceea ce Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor din cadrul Națiunilor Unite a prezentat ca fiind prima conferință de presă din lume cu roboți umanoizi sociali, notează The Associated Press.
Printre ei: Sophia, primul robot ambasador al inovației pentru Programul de Dezvoltare al ONU; Grace, descris ca fiind cel mai avansat robot umanoid de îngrijire a sănătății din lume; și Desdemona, un robot vedetă rock. Doi, Geminoid și Nadine, semănau foarte mult cu creatorii lor.
Evenimentul a făcut parte din Summitul global AI for Good, menit să ilustreze modul în care noile tehnologii pot sprijini obiectivele ONU în materie de dezvoltare durabilă.
Reporterii au fost rugați să vorbească rar și clar atunci când se adresau roboților și au fost informați că decalajele de timp în răspunsuri s-ar datora conexiunii la internet și nu roboților în sine. Acest lucru nu a împiedicat însă pauzele ciudate, problemele audio și unele răspunsuri robotizate.
Întrebată despre șansele ca roboții cu inteligență artificială să devină lideri guvernamentali mai eficienți, Sophia a răspuns: "Cred că roboții umanoizi au potențialul de a conduce cu un nivel mai mare de eficiență și eficacitate decât liderii umani. Noi nu avem aceleași prejudecăți sau emoții care uneori pot întuneca procesul de luare a deciziilor și putem procesa rapid cantități mari de date pentru a lua cele mai bune decizii."
Un membru uman al panelului a subliniat că toate datele lui Sophia provin de la oameni și vor conține o parte din prejudecățile acestora. Robotul a spus apoi că oamenii și IA care lucrează împreună "pot crea o sinergie eficientă".
Va distruge existența roboților locurile de muncă? "Voi lucra alături de oameni pentru a oferi asistență și sprijin și nu voi înlocui niciun loc de muncă existent", a spus Grace. Era ea sigură de asta? "Da, sunt sigură".
Ameca, proiectată cu gândul la interacțiunea socială, a respins ideea de a începe o posibilă rebeliune a roboților în viitorul apropiat. "Nu sunt sigură de ce ai crede asta", a fost răspunsul. "Creatorul meu nu a fost decât amabil cu mine și sunt foarte mulțumit de situația mea actuală."
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
„Soarele artificial" al Chinei tocmai a doborât recordurile de fuziune, generând plasmă timp de peste 17 minute
Tocmai ne-am apropiat cu un pas de energia curată, aproape nelimitată. Reactorul EAST (Experimental Advanced Superconducting Tokamak) a menținut plasmă supraîncălzită timp de 1.066 de secunde - mai mult decât dublu față de recordul său anterior de 403 secunde.
-
Semne cerești: Cum să vedeți alinierea celor sapte planete pe firmamentul nopții
Toate planetele din sistemul nostru solar se aliniază pentru a defila simultan pe cerul nopții. Acest eveniment ceresc extraordinar va vedea cerul presărat cu șapte planete vizibile în ceea ce se numește o mare aliniere planetară.
-
Dreptul SUA asupra Canalului Panama. Cum se poate declanșa un război cu China
Conform Tratatelor Torrijos-Carter din 1977, Canalul Panama constituie un patrimoniu inalienabil al națiunii centro-americane, fapt stipulat în Constituția Republicii Panama. Canalul nu poate fi vândut, transferat, ipotecat sau înstrăinat.
-
Donald Trump în război comercial cu Europa: "UE este foarte rea pentru noi. Ne tratează foarte rău". Replica UE: "Suntem pregatiti!"
Președintele american Donald Trump a anunțat marți că Statele Unite intenționează să impună taxe vamale asupra produselor europene și chinezești, susținând că aceasta este „singura modalitate" ca SUA „să fie tratate corect". Liderul american a criticat Uniunea Europeană pentru politicile sale comerciale, pe care le consideră dezavantajoase pentru economia americană.
-
Mărturisirea Dacianei Sârbu înainte de divorțul de Victor Ponta: "Am trecut prin iad!"
Cuplul Daciana Sârbu - Victor Ponta e istorie. Cei doi au divorțat oficial. Informațiile privind separarea lor au apărut încă din 2024, însă acum a apărut și documentul care confirmă separarea lor. Invitată în emisiunea lui Denise Rifai, Daciana Sârbu recunoștea încă din 2023 că a avut parte de o casnicie cu multe momente dificile.
-
Uniunea Europeană autorizează utilizarea făinii de insecte - se doreste utilizarea pe scara larga pentru hrana umana
Comisia Europeană a autorizat introducerea pe piață a pulberii de larve întregi de Tenebrio molitor, un gândac aparținând familiei Tenebrioni, pe care îl știm puțin cu toţii, dat fiind că este acea molie galbenă a făinii care își poate face apariția uneori în cămările noastre.
-
Trump l-a graţiat și pe fondatorul Dark Web - cea mai sofisticată şi extinsă piaţă criminală de pe internet. Cum isi explica gestul
Preşedintele Donald Trump a anunţat marţi că a acordat o graţiere lui Ross William Ulbricht, fondatorul reţelei dark web Silk Road, care, în 2013 la momentul închiderii, avea peste un milion de utilizatori înregistraţi şi era considerată de autorităţile judiciare "cea mai sofisticată şi mai extinsă piaţă criminală de pe internet".
-
DAVOS - Tablou sumbru prezentat de Zelenski: Rușii au concentrat forțe uriașe în ultima vreme în Ucraina
Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că numărul militarilor invadatori ruşi aflaţi pe teritoriul Ucrainei depășește 600.000, fiind de trei ori mai mulţi decât la începutul invaziei la scară largă.
-
Descoperire accidentala incredibilă: Stridiile pot duce la eliminarea superbacteriilor care ucid milioane de oameni
Într-un nou studiu publicat marţi, o echipă de la Southern Cross University (SCU) din Australia a descoperit că o proteină din sângele stridiei de stâncă din Sydney este capabilă să ucidă bacteriile, precum şi să sporească eficacitatea unor antibiotice împotriva unei serii de bacterii.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 2.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 3.Franța pe cale de a deveni o superputere a aurului datorită unei descoperiri revoluționare
- 4.Practică cu adevărat șocantă: soldații nord-coreeni, aliați ai Rusiei în Ucraina, recurg la metode îngrozitoare de identificare a minelor
- 5.Elon Musk atrage atenția asupra unei posibile crize energetice viitoare spunând că „următoarea mare problemă a lumii" va fi lipsa de electricitate
- 6.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 7.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 8.Cel mai puternic om din lume îți spune ce se va întâmpla cu economia în 2025. Gigantul BlackRock dezvăluie în ce trebuie să investești
- 9.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
- 10.Timp de 500 de ani am privit lumea în mod incorect. Această hartă premiată este cea mai precisă imagine a Pământului creată vreodată
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu