Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Nou atac la cash: Băncile încep să elimine casele de schimb valutar. Cu cât se scumpesc serviciile de tranzacții online

Postat la: 29.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Casele de schimb valutar încep să dispară, cinci bănci mari desființând deja operațiunile de schimb valutar la casieriile băncilor și trecând toate aceste operațiuni în online.

Prin trecerea de la schimbul fizic cu cash la cel pe internet banking, serviciile de schimb valutar se scumpesc cu 0,15% -2% pe tranzacție, conform site-urilor băncilor, anunță Economica.net.

Potrivit sursei citate, la aceste comisioane se adaugă cele rezultate din diferențele de curs, inclusiv cele generate de cursul de schimb Visa sau Mastercard, plus cursul BCE în cazul plăților în euro. Per total, comisioanele de conversie monetară (marja) sunt cuprinse între 7% și 9%

La BCR, ING Bank, Raiffeisen Bank și mai nou, UniCredit Bank, operațiunile de schimb valutar la ghiseul băncii nu mai sunt posibile. Schimbul valutar este posibil doar prin internet, mobile banking sau la MFM, automatele multifuncționale ale băncilor, acolo unde există.

Alte bănci permit schimbul valutar la ghiseul băncii cu condiția ca persoana care face operațiunea de schimb valutar să dețină conturi distincte deschise la acea bancă, în lei și în valuta în care se dorește transferul. Schimbul valutar e disponibil prin Internet Banking și la ghișeu, doar între conturile deschise la Intesa Sanpaolo Bank, OTP Bank, First Bank, Libra Bank, Patria Bank.

Singurele bănci la care se mai pot face tranzacții cash cu valută sunt Banca Transilvania, BRD, CEC Bank și Alpha Bank.

După cum arată site-urile băncilor, operațiunile de schimb valutar pe internet, MFM sau plăți cu cardul sunt supuse unor comisioane suplimentare. Astfel, pe lângă comisioanele percepute de emitenții cardurilor prin care se fac plățile respective, Mastercard si Visa, băncile procesează comisioane între 0,15% și 2% pe fiecare tranzacție.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE