Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Norvegia aruncă-n aer ancheta despre originea virusului: COVID exista în Europa cu multe săptămâni înainte de diagnosticarea primului caz

Postat la: 27.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

COVID exista deja în Europa cu câteva săptămâni înainte de primele cazuri confirmate, susține un studiu norvegian.

Studiul a fost posibil în Norvegia pentru că aici sunt stocate eșantioane de sânge prelevate de la femei însărcinate. Oamenii de știință de la Spitalul Universitar Akershus de lângă Oslo au identificat un rezultat pozitiv la coronavirus într-o probă de sânge prelevată de la o femeie însărcinată la 12 decembrie 2019 și spun că aceasta a fost probabil infectată la sfârșitul lunii noiembrie sau la începutul lunii decembrie.

„Descoperirile noastre schimbă istoria epidemiei de coronavirus atât în Norvegia, cât și în lume", a declarat Anne Eskild, profesor și medic șef la Akershus. „De fapt, am găsit patru din cele 1.500 de teste efectuate pe femei însărcinate care au fost pozitive înainte ca primul caz din Franța să fie diagnosticat", a declarat ea pentru Euronews. Cazuri similare pneumoniei au fost identificate în Wuhan, China, în decembrie 2019, iar pe 12 ianuarie 2020 autoritățile chineze au împărtășit secvența genetică a noului coronavirus. Potrivit Eurosurveillance, primele trei cazuri europene au fost confirmate în Franța la 24 ianuarie 2020, după simptome apărute cu doar câteva zile mai devreme.

În mai 2020, s-a raportat că un alt pacient francez, tratat pentru pneumonie în spital la 27 decembrie 2019, a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Profesorul Eskild spune că cercetările sale arată că virusul exista cu mult înainte de aceste cazuri din Franța: „concluzia este că, din moment ce femeile din zona noastră provin din toată lumea, este posibil ca virusul să se fi aflat peste tot în lume înainte ca autoritățile din China să anunțe epidemia".

În Norvegia, tuturor femeilor însărcinate li se prelevează probe de sânge pentru a se verifica dacă au infecții cu transmitere sexuală. Probele sunt păstrate în mod anonim, în scopul monitorizării unor potențiale boli infecțioase și, prin urmare, au fost puse la dispoziția cercetătorilor care au analizat originile răspândirii COVID-19 în națiunea nordică. „Probabil că sunt puține alte țări care au acces la eșantioane de sânge stocate la nivel de populație și, prin urmare, există puține sau deloc alte studii retrospective", explică Eskild. Descoperirile echipelor au fost publicate în revista Cambridge University Press epidemiology and infection.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE