Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












No Drugs Revolution - altfel de prevenire, altă abordare!

Postat la: 08.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Federația Neguvernamentală Antidrog a lansat luni, 07 august 2023, la Casa Oamenilor de Stiință, programul No Drugs Revolution. La eveniment au participat reprezentanți ai mediului academic, universitar, preuniversitar, specialiști în prevenirea consumului de droguri , reprezentanții Agenției Naționale Antidrog, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, etc.

Pornind de la realitatea că drogurile reprezintă o problemă reală și presantă a societății, Federația Neguvernamentală Antidrog își propune un dialog corect despre droguri și efectele negative pe care acestea le au asupra consumatorilor, precum și dezvoltarea unor campanii de informare, educare și comunicare pe aceste teme.

"Prevenirea universală și targetată a consumului de droguri, conștientizarea tinerilor asupra riscurilor asociate consumului de droguri, alternative la consumul de droguri prin oferirea de alterantive (sport, evenimente culturale etc), creșterea gradului de implicare a tinerilor din zonele Hunedoara ( Valea Jiului) - București/Ilfov în comunitate prin activități specifice de voluntariat în prevenirea antidrog va duce la creșterea siguranței tinerilor prin prevenirea consumul de droguri dar și conștientizarea consumatorilor ocazionali asupra riscurilor asociate la nivel personal, social, familial.

Proiectul conține o vastă ofertă de programe complexe, de alternative la consum adresate non-consumatorilor, grupurilor vulnerabile, dezvoltarea de activitați de petrecere a timpului liber ce au ca scop conceptul de informare, educare și conștientizare." - manager de proiect Bogdan Hotoboc.

"Pe baza analizelor făcute de echipa de management cert conceptul va ajunge la rădăcina judecăţilor şi prejudecăţilor care ghidează comportamentul tinerilor atât din zona Valea Jiului cât și București. Vor face acest lucru prin crearea cadrului unui dialog sincer şi deschis, folosind totodată mijloace calitative de stabilire a modelelor şi profilelor" - mesajul transmis online de către președintele executiv Dorin Opreanu.
content-image

„Voi fi alături de echipa de management a proiectului și voi interveni în componenta de politici de sănătate, precum și în elaborarea de programe de consiliere a grupurilor vulnerabile, dar și în componenta de informare a părinților, pentru că este foarte important ca aceștia să fie foarte bine informați" - Dr. Bogdan Furtună, prim-vicepreședinte al Federației Neguvernamentale Antidrog.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE