Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Nicușor Dan e asteptat sa ia o decizie in Criza gunoaielor din București

Postat la: 31.03.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că astăzi la ora 15.00 va avea loc o discuţie cu responsabilii din Primărie pe tema depozitului de deşeuri Chiajna şi a contractului cu Iridex cât și pe tema depozitului de deșeuri Vidra și a contractului cu Eco Sud.

Anunțul vine după ce Iridex a informat luni că îşi încetează activitatea, din cauză că Primăria Municipiului Bucureşti nu a prelungit prin act adiţional contractul cu ei cât a faptului că Eco Sud a notificat Primăria privind încheierea unui act adițional care să confirme respectarea contractului în vigoare. Această criză a depozitarii deșeurilor pe piața bucureșteană își are originea în acțiunea grupului de interese din interiorul PMB care, sub influența intereselor vechii conduceri a instituției, a deviat depozitarea deșeurilor de la depozitele realizate de primărie în urma unor licitații publice, Chiajna - Iridex și Vidra - Eco Sud, la o groapă ilegală din Ulmeni, Călărași.

Precizările vin după ce Iridex, operatorul depozitului de deşeuri Chiajna, a anunţat luni că depozitul îşi încetează activitatea, ca urmare a faptului că Primăria Municipiului Bucureşti nu a prelungit prin act adiţional contractul pe care îl are încheiat cu societatea, până la atingerea capacităţii proiectate şi autorizate de depozitare cât și a notificării trimise de societatea Eco Sud, privind încheierea unui act adițional care să confirme respectarea contractului în vigoare.

Grupul de interese din PMB, aservit în continuare vechii conduceri, are ca scop menținerea crizei deșeurilor având ca vârf de lance pe fosta și actuala șefă a Serviciului Management Deșeuri Salubritate din cadrul Girecției Generale Servicii Publice din PMB, Magdalena Iuga, aceasta fiind în conflict deschis cu primarul Nicușor Dan, care are ca scop oprirea crizei deșeurilor și promovarea unui management eficient al acestora într-o capitală europeană cum este Bucureștiul.

Marţi, în cadrul şedinţei de Consiliu General, în timpul luărilor de cuvânt de la secţiunea "Întrebări şi interpelări", mai mulţi consilieri municipali au dorit să ştie în ce măsură o potenţială închidere a depozitelor de deşeuri Chiajna și Vidra va afecta preluarea deşeurilor de la cetăţeni. Contractul cu Iridex a fost prelungit în urmă cu trei luni, pentru trei luni, până astăzi, 31 martie, doar pentru operațiuni de monitorizare și postînchidere, depozitul neputând recepționa noi deșeuri pe amplasamentul din Chiajna. Contractul cu Eco Sud este în vigoare până la atingerea capacității finale, conform clauzei 2.1.2 din Contract, dar unii funcționari din PMB sunt de părere că această clauză nu este aplicabilă.

Astăzi la ora 15.00 are loc o discuţie cu toţi responsabilii din Primăria Capitalei. Problema nu este foarte simplă, pentru că există mai multe litigii între PMB şi aceaste două societăți. Deci, decizia va fi luată astăzi, după amiază pe această chestiune. "Există aceşti doi operatori economici, Iridex şi Eco Sud, şi o să vă fac un raport complet cu situaţia juridică foarte complicată în care suntem cu fiecare dintre ei", a precizat Nicuşor Dan.

Magdalena Iuga, susținătoare a crizei deșeurilor din București, a fost în decursul anilor subiectul mai multor apariții în spațiul public și mass-media internă și internațională, fiind catalogată ca făcând parte din marii rechini bugetari cu venituri anuale de peste 200.000 lei și ca un funcționar public controversat cu probleme de integritate, aceasta făcînd parte din lista de demiteri a primarului Nicușor Dan prezentată în campania electorală .

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE