Niște cercetători nebuni au creat o "entitate asemănătoare cu un om" care nu are mamă sau tată
Postat la: 11.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Oameni de știință au anunțat că au creat prima "entitate asemănătoare cu un om" din lume care nu are mamă sau tată. Potrivit rapoartelor, creatura asemănătoare omului a fost creată "fără a folosi spermă, ovul sau uter":
Oamenii de știință anunță că au cultivat primele stadii ale unei entități asemănătoare unui embrion uman fără a folosi spermă, ovul sau uter. "Modelul embrionar" eliberează chiar și hormoni care au declanșat un test de sarcină pozitiv. Echipa de cercetători se laudă că a reușit să creeze o entitate umană fără mamă sau tată, pornind de la celule stem naive:
În loc de spermatozoizi și ovule, materialul de plecare au fost celule stem naive care au fost reprogramate pentru a dobândi potențialul de a deveni orice tip de țesut din organism. Potrivit BBC, au fost folosite substanțe chimice pentru a încuraja aceste celule stem să se dezvolte în patru tipuri unice de celule care sunt implicate în cele mai timpurii etape ale dezvoltării embrionului uman...
- celulele epiblastului, care devin embrionul propriu-zis (sau fătul)
- celule trofoblaste, care devin placenta
- celule hipoblaste, care devin sacul vitelin de susținere
- celulele mezodermului extraembrionar
Aceste tipuri de celule au fost apoi "amestecate într-un raport precis", iar ceea ce s-a întâmplat în continuare este extrem de alarmant... Un total de 120 de astfel de celule au fost amestecate într-un raport precis - iar apoi, oamenii de știință fac un pas înapoi și privesc. Aproximativ 1% din amestec a început călătoria de a se asambla spontan într-o structură care seamănă, dar nu este identică, cu un embrion uman.
Profesorul Jacob Hanna, de la Institutul Weizmann, este liderul echipei care a efectuat această cercetare și susține că "entitatea" care a fost produsă "este într-adevăr o imagine de manual a unui embrion uman din ziua 14"...
"Aceasta este într-adevăr o imagine ca la carte a unui embrion uman din ziua 14, [ceea ce] nu a mai fost făcut până acum", a declarat profesorul Hanna. Dacă o astfel de entitate poate supraviețui până în acest stadiu, ar putea merge până la capăt și să devină un bebeluș în toată regula? Acum că s-a realizat această descoperire, este doar o chestiune de timp până când cineva va încerca să facă acest lucru.
Și imaginați-vă implicațiile dacă acest lucru începe să se întâmple pe scară largă. Bebelușii ar putea fi literalmente crescuți la scară largă pe tot globul. În loc să aibă copii în mod natural, părinții ar putea pur și simplu să comande un copil care să îndeplinească anumite specificații. Iar orice copil care ar ieși cu "defecte" ar fi inevitabil eliminat. Alternativ, este ușor să ne imaginăm armate întregi "crescute" de conducători tiranici, așa cum am văzut în anumite filme SF.
Ar fi astfel de "entități" cu adevărat umane? Ar avea ele măcar suflet? Sunt atât de multe lucruri pe care nu le știm și sperăm că acest tip de lucrări va fi interzis, astfel încât să nu aflăm niciodată. Din nefericire, în acest moment, comunitatea științifică este foarte puțin reținută. Cea mai mare parte a populației generale nu are nicio idee despre ce se întâmplă în aceste laboratoare secrete, iar celor mai mulți dintre politicienii noștri nu pare să le pese. Și astfel, "știința" va continua să avanseze pe tot globul cu foarte puțină rezistență.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
-
Elon Musk ar regiza o mare lovitură în Marea Britanie: Mazilirea premierului Keir Starmer
Elon Musk, cel mai bogat om din lume, ar fi discutat în privat cu aliaţii săi despre posibilitatea de a-l înlătura pe Sir Keir Starmer din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit înainte de următoarele alegeri generale, potrivit unor surse apropiate subiectului, raportează Financial Times.
-
Cum poți plăti RCA la aproape jumătate de preț dacă locuiești în București sau Ilfov
Șoferii din capitală și județul Ilfov, care în bună parte funcționează ca un „cartier dormitor" al Bucureștiului, plătesc pentru un RCA cu mult mai mult decât locuitorii altor zone. Tariful de referință este un indicator orientativ, care nu reflectă prețurile efective de vânzare, dar al cărui trend relevă, totuși, realitățile din piață.
-
Cazul minorilor care s-au sinucis din dragoste: la mijloc ar fi fost o iubire imposibilă şi, probabil, drogurile. Băiatul a fost o vreme în grija statului
Dubla sinucidere este învăluită în continuare în mister. Băiatul de 15 ani şi o fata de 14 ani din Tulcea au fost găsiţi morţi într-o carieră de piatră. Se pare că este vorba despre o iubire imposibilă şi, probabil, consumul de substanțe interzise. Cazul a fost preluat de procurorii de la crimă organizată.
-
Înșelătoria "Curierul" face tot mai multe victime - Cum trebuie sa se fereasca lumea de infractori
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) anunță că primește tot mai multe notificări, mesaje și emailuri de la firmele de curierat sau de la poștă cu privire la folosirea numelor unor firme în campanii de fraude, în condițiile în care cumpărăturile online devin tot mai frecvente.
-
Cât de grav este virusul HMPV, care a ajuns și în România, și cum ne putem feri de el? În prezent nu există vaccinuri pentru el
Virusul hMPV, (Human Metapneumovirus) este un virus ARN. Mai exact, face parte din familia Paramyxoviridae, genul Metapneumovirus, și are un genom format din ARN monocatenar, de tip negativ, diferit de virusul SARS-CoV-2 care produce Covid-19.
-
Donald Trump ia în calcul posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională
Preşedintele ales Donald Trump analizează posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională pentru a pune în aplicare politicile sale tarifare, potrivit unor patru surse familiare cu situaţia, citate de CNN.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 4.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 5.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 10.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu