Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












New York Times: Pentagonul crede că Prigojin folosește dubluri pentru a-și ascunde mișcările

Postat la: 08.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fondatorul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a fost într-adevăr în Rusia în cea mai mare parte a timpului după revoltă, deplasându-se în principal între Moscova și Sankt Petersburg, a declarat pentru New York Times, sub rezerva anonimatului, un oficial al Pentagonului, potrivit BBC.

Conform acestuia, nu este clar dacă Prigojin a venit măcar în Belarus, deoarece se pare că folosește dubluri pentru a-și ascunde mișcările. La 27 iunie, președintele Lukașenko a declarat că Prigojin se afla în Belarus, subliniind că acest lucru se întâmpla „astăzi".

La 6 iulie, răspunzând la întrebarea unde sunt staționați acum mercenarii și unde se află Prigojin, Lukașenko a răspuns: „Aceasta este o companie rusă. Așa că întrebarea este clar că nu este pentru mine. Din câte am fost informat, luptătorii se află în taberele lor. În ceea ce-l privește pe Prigojin, el se află în Sankt Petersburg. Nu este pe teritoriul Belarusului".

Ulterior, Kremlinul a declarat că „nu au nici capacitatea, nici dorința" de a urmări mișcările fondatorului Wagner. Jurnaliștii i-au cerut secretarului de presă al președintelui rus să confirme că plecarea lui Prigojin în Belarus a fost una dintre condițiile pentru a pune capăt rebeliunii.

Dmitri Peskov a răspuns afirmativ: „Acest lucru a fost discutat". Întrebat dacă această condiție mai există în continuare, el a refuzat să răspundă. „Nu am nimic nou de adăugat pe acest subiect", a adăugat Peskov.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE