Încep să se piardă locurile de muncă. Inteligența artificială îi înlocuiește pe oameni deja în companii
Postat la: 18.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Tot mai multe firme încep să introducă un sistem care utilizează inteligența artificială. Tocmai din acest motiv, angajații se trezesc înlocuiți peste noapte. Așa s-a întâmplat și în cazul lui Dean Meadowcroft. La început, salariatul trebuia doar să folosească sistemul la locul de muncă, însă în cele din urmă, s-a trezit că toată echipa lui, formată din 4 persoane, a fost concediată.
Dean Meadowcroft se ocupa de redactarea comunicatelor de presă. La sfârșitul anului trecut, compania în care activa a introdus un sistem de inteligență artificială. Meadowcroft nu a fost impresionat de activitatea IA. Conținutul trebuia verificat de către oameni pentru a se asigura că nu a fost luat din altă parte. „La momentul respectiv, ideea era că acesta va lucra alături de copywriter-ii umani pentru a ajuta la accelerarea procesului, în esență, pentru a raționaliza lucrurile un pic mai mult", spune el.
Se pare că inteligența artificială a fost rapidă. Sistemul putea face în 10 minute sau chiar mai puțin ceea ce unui redactor uman îi lua între 60 și 90 minute. După 4 luni de la introducerea inteligenței artificiale, echipa lui Meadowcroft a fost concediată, formată din 4 persoane. El nu poate fi sigur 100%, însă crede că salariații respectivi au fost înlocuiți de sistemul introdus la sfârșitul anului trecut. „Am râs de ideea că IA ar putea înlocui scriitorii sau că mi-ar putea afecta locul de muncă, până când s-a întâmplat", a spus el.
Alejandro Graue a lucrat ca voiceover pentru un popular canal YouTube, timp de trei luni, anul trecut. El a plecat în vacanță la finalul anului trecut, încrezător că va avea de lucru atunci când se va întoarce. Înainte de a se întoarce la muncă, a observat că a fost încărcat un nou videoclip pe canalul de Youtube, unul la care nu lucrase. Când a dat click pe el, a auzit o voce generată de inteligența artificială. În acel moment, a decis rapid să sune la studioul unde lucra, astfel, a aflat că respectivul client voia să testeze inteligența artificială pentru că era mai ieftină și rapidă.
„Mă așteptam să am acei bani pentru a trăi - am două fiice, așa că am nevoie de bani", spune el. „Când am dat click pe el, ceea ce am auzit nu era vocea mea, ci o voce generată de IA - o voce din off foarte prost sincronizată. A fost îngrozitor. Și m-am întrebat: „Ce este asta? Oare acesta va fi noul meu partener? Sau o să mă înlocuiască?", spune el. El crede că tehnologia va continua să se îmbunătățească. Acest lucru îl determină să se întrebe unde se vor mai putea angaja și cum își vor mai câștiga traiul artiștii de voiceover ca el.
„Dacă acest lucru începe să se întâmple în fiecare loc de muncă pe care îl am, ce ar trebui să fac? Ar trebui să cumpăr o fermă? Nu știu ce să fac. Ce alt loc de muncă aș putea să caut care să nu fie înlocuit la fel de bine în viitor? Este foarte complicat", spune el. „Cred că acesta este viitorul IA, oferind acces rapid la conținut condus de oameni, spre deosebire de eliminarea completă a aspectului uman", spune el.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește strămoșii și astfel schimbă cursul istoriei, ștergându-și propria existență. Rezolvarea paradoxului ar putea face posibilă călătoria în timp.
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 4.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 5.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 10.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu