Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Încă o țară europeană raportează pneumonia misterioasă virală din China

Postat la: 04.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Există două cazuri de pneumonie - Mycoplasma pneumoniae - în Italia, înregistrate la copii internați cu simptome respiratorii, raportate de laboratorul de referință de la Perugia.

Unul dintre cazuri se referă la săptămâna 47 din 2023 și este o coinfecție cu Rhinovirus, în timp ce celălalt se referă la săptămâna curentă, iar datele sunt în concordanță cu așteptările din această perioadă, evidențiază buletinele de supraveghere RespiVirNet din cadrul Institutului Superior al Sănătății. Diverse focare au fost deja înregistrate în China, unde a fost semnalată inițial bacteria, dar și în Franța.

"Monitorizăm situația din China și, încă o dată, am observat o creștere generală a infecțiilor respiratorii acute din cauza unui număr de agenți patogeni diferiți, inclusiv gripa, care este în creștere. Pneumonia Mycoplasma a crescut în ultimele două luni și acum pare să fie în scădere ușoară", a explicat în ultimele zile Maria Van Kerkhove, manager tehnic pentru pandemia de Covid-19 în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). "Colaborăm cu rețelele noastre clinice și cu medicii care lucrează în China, pentru a înțelege mai bine rezistența la antibiotice, care este o problemă în întreaga lume", a adăugat Van Kerkhove.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE