Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Nava bombă din Beirut avea steag moldovenesc

Postat la: 10.08.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Faptul că nava purta pavilion moldovenesc era cunoscut încă de la început. El Pais, în Spania, a retrasat istoria cargouluiși a proprietarilor. Nava, numită Rhosus, transportând 2.750 de tone de nitrat de amoniu, fusese abandonată în port în 2013, în urma unor probleme tehnice. De atunci încoace, vreme de mai bine de șase ani, încărcătura navei nu a făcut obiectul niciunei măsuri de securitate.

Conform site-ului specializat Ship Arrested, în 2013 nava venea din portul Batumi, în Georgia, și se îndrepta spre Mozambic, în Africa. În urma unor probleme tehnice, i s-a interzis să părăsească portul Beirut. Căpitanul navei purtând drapel moldovenesc, Boris Prokoshev, a explicat atunci că proprietarul ar fi un anume Igor Grechushkin, care pare a trăi în Limassol, în Cipru. Nava a fost abandonată de echipaj și de atunci, vreme de mai bine de șase ani, nimeni nu s-a mai ocupat de ea și de încărcătura ei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE