Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












NASA: Problema alimentară este crucială în lupta împotriva încălzirii globale. Ce se va intampla pana in 2030!

Postat la: 07.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Problema alimentară este crucială în lupta împotriva încălzirii globale, a subliniat cercetătoarea Cynthia Rosenzweig, care studiază de decenii interacţiunile dintre schimbările climatice şi ceea ce mâncăm.

Cercetările sale în cadrul NASA, la celebrul Centru Spaţial Goddard, care i-au adus săptămâna aceasta Premiul Mondial pentru Alimentaţie, avertizează în special asupra impactului încălzirii globale asupra alimentaţiei. În legătură cu contribuţia sistemului alimentar la schimbările climatice, cercetătoarea a explicat că "schimbările climatice nu pot fi combătute fără să avem în vedere emisiile de gaze cu efect de seră din sistemele alimentare. Munca noastră, printre altele, arată că aceste emisii reprezintă aproximativ o treime din totalul emisiilor umane. În acelaşi timp, securitatea alimentară pentru toţi depinde de schimbarea climatului. Pe măsură ce intrăm într-un deceniu crucial pentru acţiunea climatică, hrana trebuie să fie pe masă".

În ceea ce priveşte efectele încălzirii globale asupra alimentaţiei, ea a menţionat faptul că "temperaturile ridicate în general sunt dăunătoare pentru culturi, deoarece le accelerează creşterea, astfel încât au mai puţin timp să producă cereale. Acest lucru reduce foarte mult randamentul. Şi apoi sunt evenimentele extreme care au loc în momente critice, cum ar fi un val de căldură în timpul polenizării porumbului. Ele cresc ca frecvenţă şi intensitate în multe regiuni agricole". Şi, desigur, există apă, esenţială pentru producţia de alimente. Încălzirea schimbă ciclul apei în multe regiuni agricole, cu mai multe secete şi mai multe precipitaţii abundente, deoarece aerul mai cald poate reţine mai multă apă.

Cu cele mai recente scenarii climatice, echipa de cercetare a descoperit că impactul asupra unor regiuni agricole din întreaga lume ar trebui să se facă simţit mult mai devreme, chiar şi la începutul anilor 2030. Este foarte curând. Unele dintre aceste zone cheie în care aceste impacturi timpurii vor fi resimţite sunt în centrul Statelor Unite, Africa de Vest şi Asia de Est. În Africa de Vest, producţia agricolă ar putea scădea cu 20 până la 40% sau mai mult. "Cu siguranţă există o mişcare de transformare a sistemului alimentar. Alimentaţia este sectorul cheie în materie climatică şi îi conectează pe toţi oamenii de pe planetă la încălzirea globală. Trebuie să ne transformăm sistemul alimentar pentru a asigura securitatea alimentară pentru toţi şi o planetă sănătoasă", a conchis cercetătoarea.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE