NASA confirmă o descoperire neașteptată din ultimii 20 de ani: În Triunghiul Bermudelor o epavă a unei navete spațiale!
Postat la: 15.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Triunghiul Bermudelor este o zonă situată în Oceanul Atlantic în apropierea coastelor Statelor Unite, unde au dispărut inexplicabil, de-a lungul vremii, mai mult de 50 de nave și 20 de avioane. Acum, NASA a confirmat că în Triunghiul Bermudelor a fost găsită o parte din epava pierdută a navetei spațiale Challenger, care a explodat în atmosferă pe 28 ianuarie 1986, ucigând pe toți cei 7 astronauți de la bord.
În largul coastei Floridei, Statele Unite, au fost descoperite resturi pe fundul Oceanului Atlantic, iar Agenția Spațială americană NASA a confirmat faptul că ele provin de la naveta spațială Challenger, potrivit Live Science. Scafandrii au descoperit secțiunea de 6 metri a carcasei lui Challenger în timp ce căutau aeronave doborâte din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, ca parte a unei serii de documentare al canalului de televiziune History, „Triunghiul Bermudelor: în apele blestemate".
La nord-vest de Triunghiul Bermudelor, realizatorii de film au găsit ceva neobișnuit pe fundul oceanului, care conținea resturi cu aspect modern, parțial acoperite de nisip. Având în vedere apropierea resturilor de Centrul de zbor spațial Kennedy al NASA din Florida, realizatorii de film au crezut că ar putea fi legat de agenția spațială și au contactat NASA în legătură cu descoperirea. NASA a examinat filmările echipei și a confirmat că resturile provin de la Challenger. NASA a notificat apoi familiile celor șapte astronauți înainte de a anunța descoperirea pe 10 noiembrie.
„Această tragedie va rămâne veșnic marcată în memoria colectivă a țării noastre", a spus administratorul NASA, Bill Nelson într-o declarație. „Această descoperire ne oferă ocazia să ne oprim încă o dată, să ne amintim de moștenirea celor șapte pionieri pe care i-am pierdut și să reflectăm la modul în care această tragedie ne-a schimbat". Corpul găsit - prima descoperire majoră a Challenger-ului în mai bine de 25 de ani - va rămâne pe fundul oceanului, în timp ce NASA va face următorul pas în recuperarea sa. Prin lege, toate astfel de resturi aparțin guvernului federal.
La momentul celei de-a zecea lansări din 1986, numită STS-51L, Challenger era una dintre cele patru nave spațiale operate de NASA, iar agenția a zburat către și dinspre orbita joasă a Pământului timp de aproape cinci ani. NASA a aflat mai târziu că temperaturile înghețate din noaptea dinaintea lansării au compromis sigiliul unui propulsor de rachetă solidă, provocând dezintegrarea explozivă a navetei la doar 73 de secunde de zbor, imediat după lansare. Echipajul de șapte persoane a inclus o profesoară, Christa McAuliffe, care ar fi dat lecții live de pe orbită. Misiunea planificată de șase zile ar fi prevăzut cercetări științifice și lansarea unui satelit din compartimentul de încărcare utilă al navetei.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Alinierea a șapte planete în 2025, data când o poți vedea pe cer. Fenomen fascinant foarte rar care uimește lumea
Pasionații de astronomie sunt foarte entuziasmați, deoarece în perioada următoare din 2025 au ocazia să observe un fenomen absolut fascinant, foarte rar, pe cerul nopții: alinierea a șapte planete. Conjuncția lui Saturn, Mercur, Neptun, Venus, Uranus, Jupiter și Marte poate fi văzută în seara zilei de 28 februarie 2025.
-
VLC revoluționează redarea multimedia. Subtitrări și dublaje, în orice limbă, generate în timp real cu inteligență artificială
VLC, una dintre cele mai populare aplicații de redare multimedia din lume, pregătește o inovație majoră. La CES 2025, echipa VideoLAN a anunțat integrarea inteligenței artificiale în player-ul open source, ceea ce va permite generarea în timp real a subtitrărilor și dublajelor pentru orice tip de conținut video.
-
Mediatorul Orban - Întâlnirea dintre Putin și Trump ar putea avea loc în Ungaria
Președintele ales al SUA Donald Trump și liderul rus Vladimir Putin s-ar putea întâlni în Ungaria, a declarat jurnaliștilor ruși Vladimir Djabarov, prim-vicepreședinte Comisiei pentru afaceri externe al Consiliului Federației ruse (camera superioară a Parlamentului rus).
-
Politica lui Căcărău - Antonescu nu regretă că l-a ajutat pe Iohannis să devină președinte al României: "Am avut o relație impecabilă"
Crin Antonescu, fost președinte al PNL și potențial candidat la prezidențiale din partea PSD+PNL+UDMR, nu regretă că l-a promovat pe Klaus Iohannis, cel care din 2014 avea să devină președinte al României.
-
Medicul Vlad Ciurea avertizează: Aceste dispozitive electronice pot cauza tumori la creier
Medicul Vlad Ciurea avertizează că multe dispozitive electronice pe care le folosim ne pot cauza boli extrem de grave, precum tumorile pe creier. Ciurea a dat exemplul unui afacerist care a făcut o astfel de tumoră, fiindcă vorbea foarte mult la telefon, folosind urechea stângă.
-
Porți un smart watch? Ai risc crescut de cancer din cauza unor substanțe toxice despre care companiile nu scot o vorbă
Ceasurile inteligente câștigă încrederea a din ce în ce mai multor utilizatori. Cu ele este posibil să ne monitorizăm activitatea fizică, să redăm muzică, să conversam, să facem apeluri și, practic, să realizăm orice funcționalitate a smartphone-urilor noastre.
-
Se cere cenzură extremă - Organizațiile de internet din Olanda vor ca guvernul să blocheze accesul la rețelele sociale
Organizațiile olandeze de internet cer guvernului să închidă rețelele de socializare Instagram, Facebook și X. Platformele reprezintă o amenințare la adresa statului de drept și a libertății noastre, susțin acestea, deoarece companiile-mamă caută "cu nerușinare" "puterea politică".
- Crin Antonescu a anunțat Coaliția de la putere cum vrea să fie eliminat Călin Georgescu de la prezidențiale
-
Oamenii sunt dați la o parte: Inteligența Artificială dezvăluie modele ciudate de cipuri, descoperind în același timp noi funcționalități
Inteligența artificială reduce costurile și timpul de proiectare a cipurilor, dar asta nu este tot. Designul AI prezintă modele de circuite neobișnuite și eficiente. Microcipurile specializate care gestionează semnalele la vârful tehnologiei fără fir sunt lucrări uimitoare de miniaturizare și inginerie. Ele sunt, de asemenea, dificil și costisitor de proiectat.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 4.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 5.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
- 10.Timp de 500 de ani am privit lumea în mod incorect. Această hartă premiată este cea mai precisă imagine a Pământului creată vreodată
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu