Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Naționala de hochei scuipă pe obrazul românilor

Postat la: 11.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Naționala de hochei a României a pierdut și ultimul meci de la Campionatul Mondial din Slovenia, 2-4 cu Ungaria, la finalul căruia a existat un moment scandalos. După ce echipa reprezentativă a României a reușit contraperformanța de a fi singura echipă de la mondiale care nu a câștigat niciun punct, jucătorii noștri - preponderent secui/de etnie maghiară - s-au gândit să ne facă un cadou de final.

După intonarea imnului câștigătoarei, aproape toți jucătorii din naționala României s-au strâns în fața tribunei în care se regăseau suporterii maghiari și au cântat, alături de hocheiștii echipei Ungariei, imnul așa-numitului Ținut Secuiesc. Nu cred ca poate nimeni să acuze România de lipsă de toleranță și de respect pentru minorități, dar iată cum ne răspund unele dintre aceste minorități nouă. Vorba românului - „când ești bun ești luat de prost". Ori, ce s-a întâmplat la campionatul mondial de hochei este strigător la cer! Nu doar că jucătorii respectivi au încălcat articolul 54 al Constituției - „Fidelitatea față de țară este sacră" - dar au încălcat și statutul intern al federației. De pildă articolul 8.2.3. „Promovarea hocheiului pe gheata românesc, prin echipele reprezentative si cele ale cluburilor, în competitiile internationale." Cum au promovat acești ticăloși hocheiul românesc? Acești jucători au scuipat pe obrazul românilor, și pentru acest gest se impun sancțiuni grave.

Ce sancțiuni se impun pentru ticăloșia săvârșită de naționala de hochei?

Ce sancțiuni se impun pentru ticăloșia săvârșită de naționala de hochei? În primul rând, jucătorii care și-au permis acest gest infam trebuise să fie suspendați de comitetul executiv al Federației Române de Hochei pe termen nelimitat. Iar tot acest comitet trebuie să iasă cu un comunicat de presă, în cadrul căruia să prezinte scuze poporului român, alături de decizia propusă mai sus. Dacă acest lucru nu se întâmplă în timp lucrativ, organismele unde FRH este afiliată, în speță Ministerul Tineretului și Sportului, respectiv Comitetul Olimpic și Sportiv Român, trebuie să sancționeze drastic FRH. Cum? Foarte simplu, să le taie bugetul. Că doar nu plătim dările la stat pentru lefurile și deplasările acestor ticăloși. Care oricum nu au fost capabili să câștige pentru România nici măcar un punct. Dacă nici ministrul sportului nu intervine, atunci coaliția de guvernare are o problemă cât casa, pentru că acest ministru propus de UDMR devine nefrecventabil. Și pe cale de consecință, UDMR devine nefrecventabil, și nu mai poate guverna România. Săptămâna aceasta este una decisivă pentru lămurirea situației din cadrul FRH.

Andrei Gușă

P.S. Indiferent de reacția FRH vizavi de ticăloșia săvârșită de jucători, ministrul tineretului și sportului Eduard Novak, la rândul lui secui/etnic maghiar, are datoria morală față de poporul român să aibă o reacție oficială prin care să condamne fără echivoc această ticăloșie, și astfel să își (re)afirme loialitatea față de România, față de români și față de simbolurile noastre naționale, printre care se numără și imnul național. Aceasta este șansa lui.

P.S.2. Îi felicit pe cei 3 jucători care au refuzat intonarea imnului Ținutului Secuiesc. Pentru că hocheiul nu este doar un sport de echipă, ci și un sport violent, iar presiunea vestiarului asupra lor a fost cu siguranță una imensă. Și acest eveniment readuce în spațiul public întrebarea: în așa numitul Ținut Secuiesc, sunt opresați secuii sau românii?

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE