Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mostenitoarea imperiului BASF este considerata nebună: Voi da cei 25 de milioane de euro la oameni. Am acești bani pentru că nu sunt impozitați"

Postat la: 11.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O tânără de 31 de ani din Austria, care militează pentru un sistem fiscal mai echitabil, va redistribui cetățenilor averea de 25 de milioane de euro moștenită de la familia ei, care deține gigantul chimic BASF.

„25 de milioane de euro pot fi redistribuiți pentru că statul nu îi redistribuie. Eu am acești bani pentru că nu sunt impozitați. Am acești bani pentru că guvernul nu și-a îndeplinit mandatul de a se asigura că bogăția este distribuită în societate în acest mod, că nu ajunge în mod inegal în mâinile mele doar pentru că sunt în această lume, în această familie, cu acest nume de familie", a spus Marlene Engelhorn.

Moștenitoarea, pe care multi o consideră ca "nu e intreaga la minte", îndeamnă de mulți ani guvernul să impună taxe pe acești bani. Cu toate acestea, având în vedere că Austria nu are impozite pe succesiune sau pe avere, ea a căutat o soluție alternativă: înființarea unui consiliu care să decidă cum va fi distribuită averea, care a fost mostenita de la bunica ei.

Un Consiliu Cetăţenesc alcătuit din 50 de persoane va fi format printr-un proces în două etape: 10.000 de scrisori vor fi trimise rezidenţilor, urmate de selecţia a 50 de membri şi a 15 supleanţi. Membrii Consiliului Cetățenesc trebuie să aibă peste 16 ani și să fie reprezentativi pentru populația din Austria.

Consiliul „Guter Rat für Rückverteilung", care înseamnă sfaturi bune pentru redistribuire, se va întruni timp de șase weekenduri din martie până în iunie și va lucra la propuneri de distribuire a bogăției. Marlene Engelhorn nu va avea nicio influență asupra distribuției.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE