Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mitropolitul Longhin din Ucraina e în stare gravă: a suferit un accident vascular cerebral

Postat la: 25.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mitropolitul Longhin Jar (aparține de biserica ortodoxă acuzată că e în colaborare cu Patriarhia Moscovei în ciuda declarațiilor publice) din Bănceni, regiunea Herța (Ucraina), ar fi suferit un grav accident vascular cerebral.

Potrivit Uniunii Jurnaliștilor Ortodocși din Ucraina, episcopul a fost internat în spital pe 21 iulie, iar în două zile starea lui a devenit tot mai gravă. Acum abia se poate mișca.

„Un om de legendă, tată a sute de copii, unul dintre simbolurile Bucovinei ortodoxe, astăzi abia mai poate merge în urma unui grav accident vascular cerebral. Acest lucru nu este deloc surprinzător, când știm cu toții presiunea și persecuția cu care s-a confruntat Mitropolitul Longin în ultimele luni. Dar acest lucru nu i-a frânt spiritul. VĂ RUGĂM SĂ VĂ RUGAȚI PENTRU EPISCOPUL LONGIN", se arată în mesajul citat.

Mitropolitul Longhin Jar, starețul mănăstirii Bănceni din regiunea Cernăuți, a fost acuzat oficial de către serviciile de securitate ale Ucrainei (SBU) de instigare la ură religioasă și încălcarea principiului egalității, informează Bucpress.

Într-un comunicat publicat pe canalul oficial de telegram al SBU se spune că în timpul slujbelor religioase desfășurate în decembrie 2022, episcopul a făcut declarații denigratoare despre Biserica Ortodoxă din Ucraina/BOaU (n.r.: condusă de Mitropolitul Epifanie), numind-o „biserica antihristului" și etichetând-o ca fiind „satanică".

Conform comunicatului, investigațiile desfășurate de către SBU și colaboratorii Poliției Naționale au „adus la lumină" faptele mitropolitului Longin, iar expertizele lingvistice au confirmat caracterul „incitant și ofensator" al discursurilor sale. Prin aceste acțiuni, mitropolitul a insultat sentimentele religioase ale credincioșilor și a generat tensiuni în regiune, precizează sursa citată.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE