Misterul unei tăblițe vechi de 4.000 de ani, descifrat: Predicția sumbră care anunță sfârșitul civilizației
Postat la: 17.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Un nou studiu condus de către profesorul Andrew George de la Universitatea din Londra și publicat în publicația Journal of Cuneiforms Studies din luna august 2024, a reușit să descifreze un mister vechi de 4.000 de ani.
O tăbliță babiloniană prezice un viitor sumbru pentru omenire, anunțând "sfârșitul unei civilizații". Arheologii, cu ajutorul inteligenței artificiale, au decodificat în sfârșit scrierea veche de pe tăblițe cuneiforme antice, aflate în colecția de la British Museum, care preziceau sfârșitul lumii, dar care au rămas netraduse de peste un secol.
Tăblițele provin din prosperul oraș babilonian antic Sippar - parte a Irakului modern - aproximativ din anul 1200 î.Hr. Ele reprezintă cele mai vechi exemple cunoscute de semne de eclipsă de Lună de pe Pământ și oferă noi perspective asupra reverenței cerești în rândul oamenilor din sudul Mesopotamiei la începutul mileniului II î.Hr.
Textul nou descifrat, publicat în Journal of Cuneiform Studies în luna august 2024, dezvăluie că vechii babilonieni credeau că eclipsele de Lună nu erau doar evenimente cerești, ci prevestiri groaznice care preziceau moartea și distrugerea. Textul este cea mai veche înregistrare arheologică a semnelor de eclipsă de Lună și arată modul în care astrologii antici au făcut predicții despre dezastrele care amenințau civilizația mesopotamiană prin analiza fenomenelor cerești.
Una dintre tăblițe notează că „o eclipsă în ceasul de dimineață" înseamnă „sfârșitul unei dinastii". „Dacă o eclipsă devine întunecată din centrul ei dintr-o dată și se clarifică dintr-o dată: un rege va muri, distrugerea Elamului", se arată într-o predicție de rău augur făcută de un astrolog.
„O eclipsă la ceasul de seară înseamnă ciumă", citește un altul. „Dacă o eclipsă este inversă, nimic nu va fi cruțat, potopul va avea loc peste tot." Nu este clar ce anume a vrut să spună astrologul prin eclipsă „în direcția greșită", dar cercetătorii bănuiesc că se referă la un scenariu, în care se spune că discul Lunii este „îndreptat în direcția opusă celei așteptate".
Civilizația mesopotamiană a apărut în ținutul dintre râurile Tigru și Eufrat din Irakul modern, nord-estul Siriei și sud-estul Turciei. A cunoscut evoluții cruciale în civilizația umană, extinzându-se de la așezări agricole în orașe mari, profitând de locația sa între două râuri.
Pe acest pământ, în urmă cu aproximativ trei-patru mii de ani, oamenii au început să înregistreze conexiunile pe care le-au văzut în lumea lor și care credeau că îi vor ajuta să înțeleagă ce ar putea veni în viitor. „Astrologia babiloniană a fost o ramură academică a divinității bazată pe credința că evenimentele de pe cer erau semne codificate plasate acolo de zei, ca niște avertismente despre perspectivele viitoare ale celor de pe Pământ", au spus arheologii britanici.
„Observația astrologică a făcut parte dintr-o metodă elaborată de a-l proteja pe rege și de a-i regla comportamentul în conformitate cu dorințele zeilor." Tăblițele menționează, de asemenea, unele ritualuri care implică utilizarea intestinelor de animale pentru a verifica din nou prevestirile rele și a determina „dacă regele este în pericol real".
„Textele mileniului I arată că, dacă, după o astfel de anchetă, consilierii regelui au simțit că amenințarea este încă prezentă, ar putea fi luate măsuri pentru anularea acesteia, prin identificarea forțelor răului, care se aflau în spatele ei și contracarându-le cu ritualuri apotropaice", au spus cercetătorii.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
-
Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
În contextul în care Donald Trump este pe punctul de a prelua din nou Casa Albă peste câteva săptămâni, iar economia Europei se află într-o criză din ce în ce mai gravă, temelia pe care se sprijină prosperitatea regiunii nu este doar fisurată, ci este în pericol să se prăbușească, informează Politico.
-
Donald Trump despre LGBTQ+: "Vreau să opresc delirul transexualilor. Există doar feminin și masculin"
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a anunţat că doreşte să oprească „delirul transsexualilor" încă din prima sa zi la Casa Albă, luna viitoare, într-o nouă salvă a taberei republicane împotriva drepturilor comunităţii LGBTQ+.
-
„Ați omorât 19 gimnaste". Octavian Bellu și Mariana Bitang au fost desființați, în trecut, de mama unei sportive care s-a aflat sub comanda celor mai galonați antrenori din istorie
Octavian Bellu și Mariana Bitang reprezintă cel mai bun cuplu de antrenori ai lumii, fiind lăudați inclusiv în presa străină. Au pregătit generații de gimnaste și mulți sperau chiar ca FRG să îi convingă să le îndrume și pe tinerele de acum. Totuși, mama uneia dintre fostele lor eleve are o cu totul altă părere. În urmă cu ani buni, femeia, rudă cu Laurențiu Reghecampf, a trecut peste orice limită, jignindu-i și aducându-le acuzații grave.
-
Schema noului Guvern Marcel Ciolacu. Marea împărțeală pe ministere
Iată schema noului Guvern Marcel Ciolacu. Marian Neacșu, de la PSD, va fi vicepremier fără portofoliu, spun surse politice. Vicepremieri vor fi si Catalin Predoiu de la PNL si Barna Tanczos de la UDMR. Initial negocierea era fara vicepremieri.
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Cum a pierdut Călin Georgescu războiul în instanță cu BEC? Propaganda de pe TikTok nu a respectat legea - motivarea judecătorilor CAB
- 3.Fizicienii anuntă ca au descifrat secretele gravitației cuantice din găurile negre subatomice din care tâșnește materia
- 4.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 5.Masoneria globalistă se cutremură: B'nai B'rith International, cea mai veche organizație evreiască, transmte lui Iohannis îngrijorările despre Georgescu
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 8.Tucker Carlson: Deep State vrea Al Treilea Război Mondial - fie împotriva Rusiei, fie împotriva Iranului. Este singura lor șansă de a-l opri pe Trump
- 9.Escrocherie de proporții: nu răspunde dacă ești apelat de un număr care începe cu aceste trei cifre
- 10.Decizia CCR a afectat puternic piața financiară din România: Cotația leu/ euro vine cu surprize
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu