ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Misterul apartamentului secret din vârful Turnului Eiffel: un loc unde nimeni nu poate intra oricât de multi bani ar plăti

Postat la: 16.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În vârful Turnului Eiffel se ascunde un apartament secret. Acesta a fost amenajat de Gustave Eiffel, inginerul care a proiectat turnul, și a servit drept loc personal pentru întâlniri și odihnă.

Când Gustave Eiffel a proiectat celebrul Turn Eiffel, nu s-a limitat doar la crearea unei minuni arhitecturale, ci a adăugat și un detaliu extrem de personal și surprinzător: un apartament privat situat chiar în vârful clădirii. În zilele noastre, apartamentul este disponibil pentru a fi vizitat de turiști, însă doar cu privirea.

Eiffel a fost „obiectul invidiei generale" în rândul parizienilor, și nu pentru că a proiectat unul dintre cele mai faimoase monumente din toate timpurile. Mai degrabă, din cauza faptului că avea un apartament privat în vârful turnului. În cartea sa „La Tour Eiffel de Trois Cent Métres" (Turnul Eiffel de 300 de metri), autorul Henri Girard a explicat faptul că parizienii ofereau „o mică avere" pentru a închiria spațiul său privat pentru o singură noapte.

Dar Eiffel era ca o stâncă, refuzând în mod constant. Cu toate acestea, el primea ocazional oaspeți de cel mai mare prestigiu, Thomas Edison fiind unul dintre cei privilegiați să stea de vorbă cu Eiffel. Gustave Eiffel a avut grijă să mobileze apartamentul său secret elegant, dar foarte simplu. Locul unde se retrăgea Eiffel include o baie, o bucătărie, un living și o cameră de lucru, iar panorama este fantastică.

Se spune că acesta obișnuia să privească des Parisul din casa sa, acest lucru fiind sursă de inspirație pentru proiectele sale. În apartamentul secret al lui Eiffel au pășit doar câteva personalități de seamă ale lumii, printre care și celebrul inventator american Thomas Edison. Există zvonuri că Edison i-ar fi făcut un dar de suflet francezului: unul dintre fonografele sale. În zilele noastre, apartamentul lui Gustave a fost restaurat și păstrat în forma sa originală, dar nici în prezent turiștii nu pot intra, dar pot privi printr-o fereastră.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE