Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministrul ucrainean de Externe atacă Ungaria: Dorința de a „salva obrazul" lui Putin arată o boală gravă a unor europeni care „suferă de sindromul dependenței de Rusia"

Postat la: 22.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dorința de a „salva obrazul" dictatorului rus Vladimir Putin reprezintă o „boală gravă" în Europa pe care numai o istorie crudă o poate vindeca, a declarat joi seara ministrul de Externe ucrainean Dmitro Kuleba în cadrul unui telemaraton.

Conform acestuia, unii politicieni și experți din Uniunea Europeană, dar și din alte țări ale lumii au început să-și facă griji că Putin va pierde războiul în Ucraina. „Nu se poate permite acest lucru, Rusia nu trebuie umilită, nu se poate să nu i se ofere lui Putin o cale acceptabilă de scăpare din acest război", ar spune aceștia, potrivit ministrului ucrainean.

„Dacă ar fi să-i dăm la o parte pe cei care profită de contractele cu Rusia și să ne referim strict la persoanele care cred sincer în aceste idei, putem spune că ei suferă de sindromul clasic al dependenței de Rusia. Chiar dacă Rusia ar începe să le măcelărească conaționalii pe străzile lor, aceștia vor continua să spună că Rusia trebuie ajutată să-și salveze obrazul", a spus ministrul ucrainean.

Kuleba consideră că acest lucru este o „mare și gravă boală" de care „suferă" unele categorii de populație în Europa, îndeosebi în rândul intelectualității, și doar „istoria crudă o va vindeca". În privința stagnării negocierilor dintre Federația Rusă și Ucraina, ministrul ucrainean a comparat procesul cu un chibrit: „mai întâi se aprinde și arde sclipitor, iar apoi se stinge și nu rămâne decât un bețișor ars, care este aruncat la pământ și călcat cu piciorul".

Ministerul ucrainean de Externe crede cu tărie că embargoul petrolier împotriva rușilor va fi instituit în cele din urmă. I se opune doar Ungaria, „care își face propriul joc", precizează acesta.

Unul dintre motivele invaziei ruse pe scară largă în Ucraina este că alte țări au făcut în mod constant concesii Rusiei și nu au spus un „Nu" tranșant Moscovei în anumite momente, declarase miercuri Kuleba într-un interviu acordat media olandeze NRC. „Dar este timpul pentru o abordare diferită. Unul dintre motivele acestui război este că politicieni din Europa și Statele Unite au fost prea îngăduitori cu Putin. Întotdeauna ceilalți erau nevoiți să facă concesii pentru a-l satisface", a declarat el.

Tot Dmitro Kuleba, în urmă cu câteva săptămâni, declara că statele europene care refuză embargoul asupra petrolului rusesc „sunt complice la crime de război". „Dacă o țară din Europa continuă să se opună unui embargo asupra petrolului rusesc, atunci vor exista motive întemeiate să spunem că această țară este complice la crimele comise de Rusia pe teritoriul ucrainean", a declarat Dmitro Kuleba într-un videoclip live pe Twitter.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE