Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mindfulness prin pictură și desen. 5 sfaturi de urmat

Postat la: 11.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cu siguranță nu este prima dată când auzi că pictura și desenul au foarte multe beneficii pentru sănătatea mentală și că acestea se folosesc chiar și pe post de terapie.

Dacă nu știi să pictezi nu înseamnă că nu te poți bucura de beneficiile pe care pictura sau desenul ți le aduc. Nu este nevoie să ai talent, ci trebuie doar să deprinzi anumite tehnici și să le îmbuntățești ulterior.

Folosește-te pentru început, de pictura pe numere de la HappyArt.ro, pentru că aceasta nu doar că te va ajuta să înveți tehnicile picturii dar te vei bucura și de rezultate, la final. 

Ce este mindfulness și ce legătură are cu pictura?

Conceptul de minfulness este de fapt, o practică budistă care se focusează pe consțientizare propriilor emoții și senzații, în timp ce trăim în prezent, adică aici și acum. Acesta ne ajută să scăpăm de regretele din trecut și de frica de viitor. 

Cu siguranță, ai experimentat acel moment, în care vorbeai la telefon și te-ai suprisn desenând ceva abstract. De foarte multe ori simțim să desenăm sau să pictăm fară a avea un motiv anume sau a înțelege de ce facem asta. Dar, dincolo de asta, se exprimă creativitatea și intuiția. 

Atunci când desenezi sau pictezi, intri într-o stare de relaxare profundă dar și într-una de detașare de griji și gânduri, adică ești în mindfulness. Mindfulness-ul prin pictură, te ajută să te exprimi și să fii în contact cu propriile emoții, oferindu-ți inclusiv libertatea de a luat decizii prin creație. 

Sfaturi și recomandări

Iată 5 sfaturi pe care să le urmezi pentru a obține starea de mindfulness prin pictură sau desen. 

Nu te gândi la rezultat

Ceea ce nu ne facem să fim în prezent este gândul în viitor sau grija despre ce se va întâmpla. Astfel ratăm momentul prezent și nu reușim să fim prezenți. Deci, începe să desenezi sau să pictezi, fără a te gândi cum va arată desenul sau ce forma va prinde la final. 

Lasă deoparte orice te distrage 

Ne este dificil să ne dezlipim de telefoane, de televizoare sau alte tipuri de gadgeturi. Însă, atunci când vrei să trăiești pe deplin un moment perfect cu tine și emoțiile tale, este obligatoriu să te detașezi de ele. 

Focusează-te doar pe ceea ce faci aici și acum și pe nimic altceva. 

Folosește orice instrument dorești

Cu cât ești mai puțin limitat și ai mai multă libertate, cu atât te vei relaxa mai mult și creativitatea ta va curge. Deci, nu-ți impune limite și foloseste-te de orice tip de pensulă dorești, de orice material pentru pictat sau de orice culoare. Important acum este să fii și să nu mai ai așteptări de la tine însuți. 

Fii atent la respirație

Respirația este singurul lucru pe care mintea noastră nu-l percepe în nici un fel, nici periculos, nici dificil de făcut. Este naturală și te ajută să fii prezent în corp, să scapi de gânduri. 

Fii atent la felul cum respiri și fă respirații complete, nu rămâne în apnee, chiar și atunci când simți că te concentrezi pe a desena ceva anume. 

Renunță la control

A fi în prezent înseamnă să te bucuri de ceea ce este, fix așa cum este. Controlul nu are ce căuta aici. Deci, nu încerca să controlezi nimic din ceea ce simți să faci, chiar dacă pare, la prima vedere ceva dubios. 

Nu există greșeală, iar dacă ieși din control, subconștientul tău se poate exprima prin pictură, transmițându-ți anumite mesaje.  

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE