ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Microsoft, în centrul atenției după o nouă întrerupere majoră cauzată de atacuri DDoS

Postat la: 31.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

După ce CrowdStrike a cauzat o pană majoră, Microsoft se confruntă acum cu o nouă criză, stârnind furia utilizatorilor din întreaga lume, ale căror activități zilnice au fost afectate grav.

Într-o declarație recentă, Microsoft a acuzat un atac informatic de tip Distributed Denial-of-Service (DDoS) bine coordonat pentru recenta întrerupere a serviciilor sale, recunoscând totodată că implementarea defectuoasă a măsurilor de apărare a amplificat impactul atacului.

Conform unui comunicat oficial de pe site-ul platformei de cloud computing Microsoft Azure, compania a recunoscut că:

„În timp ce evenimentul declanșator inițial a fost un atac Distributed Denial-of-Service (DDoS)... investigațiile inițiale sugerează că o eroare în implementarea apărării noastre a amplificat impactul atacului, mai degrabă decât să-l atenueze."

Această recunoaștere implică faptul că strategia de apărare a Microsoft nu doar că nu a reușit să atenueze efectele atacului, dar a și contribuit la amplificarea acestora.

Atacurile DDoS, care sunt printre cele mai vechi și comune tipuri de atacuri cibernetice, inundă un site sau un server cu trafic excesiv de internet, determinându-l să nu mai poată oferi serviciile obișnuite și, în cele din urmă, să rămână offline până la remedierea problemei.

Profesorul Alan Woodward, expert în securitate informatică, a declarat:

„Pare ușor suprarealist că ne confruntăm cu o altă întrerupere gravă a serviciilor online de la Microsoft. Te-ai aștepta ca infrastructura de rețea a Microsoft să fie deja rezistentă la atacuri."

Aceasta nu este prima problemă majoră cu care Microsoft s-a confruntat recent. Anterior, platforma sa de cloud computing, Microsoft Azure, și suite-ul Microsoft 365, care include servicii esențiale precum Microsoft Office și Outlook, au fost grav afectate.

În comunicatul său, Microsoft a menționat că a implementat o remediere pentru a rezolva problema.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE