Meta lui Zuckerberg admite că și-a antrenat noul asistent virtual de inteligență artificială folosind postări publice de pe Facebook și Instagram
Postat la: 02.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Meta Platforms a folosit postări publice pe Facebook şi Instagram pentru a antrena părţi ale noului său asistent virtual Meta AI, dar a exclus postările private partajate doar cu familia şi prietenii, într-un efort de a respecta confidenţialitatea consumatorilor, a declarat un director de top al companiei pentru Reuters.
De asemenea, Meta nu a folosit chaturile private pe serviciile sale de mesagerie ca date de instruire pentru model şi a luat măsuri pentru a filtra detaliile private din seturile de date publice utilizate pentru instruire, a declarat preşedintele pentru afaceri globale al Meta, Nick Clegg, vorbind în marginea conferinţei anuale Connect a companiei, de săptămâna trecută.
"Am încercat să excludem seturile de date care au o mare preponderenţă de informaţii personale", a spus Clegg, adăugând că "marea majoritate" a datelor utilizate de Meta pentru instruire sunt disponibile public.
El a citat LinkedIn ca exemplu de site web al cărui conţinut Meta a ales în mod deliberat să nu îl folosească, din cauza preocupărilor legate de confidenţialitate.
Comentariile lui Clegg vin pe măsură ce companiile de tehnologie, inclusiv Meta, OpenAI şi Google, parte a grupului Alphabet, au fost criticate pentru că folosesc fără permisiune informaţii de pe internet pentru a-şi antrena modelele AI, care ingerează cantităţi masive de date pentru a rezuma informaţii şi a genera imagini.
Companiile analizează cum să gestioneze materialele private sau protejate prin drepturi de autor, pe care sistemele lor de inteligenţă artificială le pot reproduce, în timp ce se confruntă cu procese din partea autorilor care îi acuză de încălcarea drepturilor de autor.
Meta AI a fost cel mai important produs dintre primele instrumente AI ale companiei destinate consumatorilor, dezvăluite de CEO-ul Mark Zuckerberg miercurea trecută, la conferinţa anuală a produselor Meta, Connect.
Evenimentul din acest an a fost dominat de discuţii despre inteligenţa artificială, spre deosebire de conferinţele anterioare, care s-au concentrat pe realitatea augmentată şi virtuală.
Meta a creat asistentul folosind un model personalizat, bazat pe puternicul model de limbaj mare Llama 2, pe care compania l-a lansat pentru uz comercial public în iulie, precum şi un nou model numit Emu, care generează imagini ca răspuns la solicitările textului.
Produsul va putea genera text, audio şi imagini şi va avea acces la informaţii în timp real printr-un parteneriat cu motorul de căutare Bing al Microsoft.
Postările publice de pe Facebook şi Instagram care au fost folosite pentru a antrena Meta AI au inclus atât text, cât şi fotografii, a spus Clegg.
Aceste postări au fost folosite pentru a instrui Emu pentru elementele de generare de imagini ale produsului, în timp ce funcţiile de chat s-au bazat pe Llama 2, cu unele seturi de date adnotate disponibile public, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Meta.
Interacţiunile cu Meta AI pot fi, de asemenea, folosite pentru a îmbunătăţi funcţiile în viitor, a spus purtătorul de cuvânt.
Clegg a arătat că Meta a impus restricţii de siguranţă cu privire la conţinutul pe care instrumentul Meta AI l-ar putea genera, cum ar fi interzicerea creării de imagini foto-realiste ale personajelor publice.
Cu privire la materialele protejate prin drepturi de autor, Clegg a spus că se aşteaptă la "o cantitate echitabilă de litigii" cu privire la problema "dacă conţinutul creativ este acoperit sau nu de doctrina de utilizare loială existentă", care permite utilizarea limitată a operelor protejate în scopuri precum comentariul, cercetarea şi parodiile.
Unele companii cu instrumente de generare de imagini facilitează reproducerea personajelor emblematice precum Mickey Mouse, în timp ce altele au plătit pentru materiale sau au evitat în mod deliberat să le includă în datele de instruire.
OpenAI, de exemplu, a semnat un contract de şase ani cu furnizorul de conţinut Shutterstock, în această vară, pentru a folosi bibliotecile de imagine, video şi muzică ale companiei pentru instruire.
Întrebat dacă Meta a luat astfel de măsuri pentru a evita reproducerea imaginilor protejate prin drepturi de autor, un purtător de cuvânt al Meta a subliniat noi termeni şi condiţii care interzic utilizatorilor să genereze conţinut care încalcă drepturile de confidenţialitate şi de proprietate intelectuală.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Cum au fost folosite ca spioni de către agențiile de informații animalele și animalele false
CIA și alte agenții de informații au folosit animale, precum porumbei, pisici, balene și pești pisică robotizați, ca spioni de-a lungul istoriei.
-
Presa din SUA îi face portretul lui Călin Georgescu și susținătorilor acestuia: Noii Rasputini!
Pini împodobiți cu zăpadă se înșiră pe malul unui lac cu apă glacială. Ninge; în surdină se aude o melodie ca de spa. Un bărbat grizonat cu un chip plăcut se află lângă lac. Începe să se dezbrace.
-
Cele 10 crize care vor decima omenirea in urmatorii 50 - 80 de ani. Este aproape inevitabil ca rasa umana va fi o amintire peste 100 de ani
Omenirea se afla intr-un declin fără precedent, iar in urmatorii 50 pana la 80 de ani populatia umana a planetei va ajunge la cateva zeci de mii de supravietuitori, conform ultimelor statistici oferite de Census USA. Intrebarea pe care si-o pun specialistii este daca nu cumva este prea tarziu ca rasa umana sa se mai salveze si sa nu fie inlocuita de roboti si masinarii coordonate de inteligenta artificială. Si iata de ce:
-
Șocante și îngrozitoare - 44 de statistici din 2024 care sunt aproape prea nebunești pentru a fi crezute
Autorul american Michael Snyder rezumă statisticile din 2024 care sunt șocante. De la mărimea datoriei naționale a Americii și datoria totală a gospodăriilor americanilor, la scăderea numărului de spermatozoizi și cât de mult se umple creierul nostru cu plastic.
-
Producătorii de carne de porc folosesc Terapia Genică pe bază de ARNm pe animale încă din 2018
Dr. Joseph Mercola, medic osteopat, evită carnea de porc din 2018. Mercola are o abordare a stării de bine „la nivelul întregii persoane", ajutându-și pacienții să dezvolte atitudini și stiluri de viață care îi pot ajuta să preia controlul asupra sănătății lor. Acesta este motivul pentru care îi îndeamnă și pe aceștia să evite consumul de carne de porc.
-
Wall Street Journal: "Trump aduce după el o lume post-europeană"
„Statele Unite se pregătesc pentru o lume post-europeană", după ce Trump „a înțeles că Europa a abdicat de la rolul ei în istorie", opinează The Wall Street Journal.
-
Marea Aliniere începe în 21 ianuarie si se incheie pe 28 februarie când șapte planete se vor vedea pe cerul noptii
În seara zilei de 28 februarie 2025, toate celelalte șapte planete din sistemul solar vor apărea pe cerul nopții în același timp: Saturn, Mercur, Neptun, Venus, Uranus, Jupiter și Marte se vor alinia într-un rând ordonat - o sărbătoare magnifică pentru ochi, cunoscută sub numele de marea aliniere planetară.
-
Elon Musk îl ia la woke pe Justin Trudeau: "Fată, nu mai are importanță ceea ce spui!"
Miliardarul Elon Musk, unul dintre apropiații lui Donald Trump, i s-a adresat premierului canadian demisionar Justin Trudeau (53 de ani), într-un comentariu pe rețeaua de socializare X, cu apelativul „fată", în scandalul generat de intenția lui Trump de „anexare" a Canadei.
-
Micutzu a reacționat în cazul mașinii lui Popovici: "Suveranisto-globaliști, globalisto-suveraniști, vă felicit... și vă pup din Tenerife!"
David Popovici (20 de ani), campion olimpic la înot la Jocurile de la Paris din 2024, a fost invitat la podcastul MCN moderat de Cosmin Nedelcu, cunoscut sub numele de Micutzu, unde a recunoscut că și-a achiziționat recent o mașină de lux, este vorba despre un Porsche Spyder, al cărui preț este de aproximativ 150.000 de euro.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 4.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 5.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 6.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 7.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 8.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 9.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
- 10.Timp de 500 de ani am privit lumea în mod incorect. Această hartă premiată este cea mai precisă imagine a Pământului creată vreodată
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu