ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Mediul universitar, zguduit din temelii. Încă un scandal de hărțuire sexuală, de data asta la Facultatea de Arhitectură din Capitală

Postat la: 01.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Profesorul Dorin Ștefan Adam de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu" (UAUIM) din București va fi suspendat de la toate activitățile didactice și este cercetat de comisia de etică a instituției de învățământ superior, după ce într-un articol publicat pe site-ul redactiaropaganism.eu sunt prezentate mai multe acuzații de hărțuire sexuală - profesorul ar fi trimis pe rețelele de socializare mai multe fotografii indecente către studentele sale.

Atunci când nu era la facultate, Ștefan Adam urmărea tinerele studente pe rețelele de socializare și le aborda prin conversații insistente. Le trimite mesaje, iar în scurt timp le trimitea deja poze indecente. Una dintre conversații a ajuns în presă, după ce una dintre studente a vrut să îl denunțe pe profesorul hărțuitor.

Profesorul nu a negat faptul că a trimis fotografiile și mesajele, însă a insistat că acestea fac parte din viața sa privată. El a declarat pentru presă că ele „sunt distincte de activitatea publică și nu implică în niciun fel Universitatea de Arhitectură". „În cazul în care au lezat cu ceva, îmi cer scuze", a transmis profesorul.

Între timp, Consiliul de Administrație de la Facultatea de Arhitectură a trimis cazul Comisiei de Etică a universității, potrivit informărilor instituției de învățământ superior din Capitală.

Rectorul Marian Moiceanu a transmis miercuri, 31 iulie, că profesorul va fi suspendat din toate activitățile didactice: Vă informam că în urma demersurilor conducerii universității și a discuției cu domnul conf. dr. arhitect Dorin Ștefan Adam, conducerea universității îi va suspenda, la cerere, activitatea didactică. Comisia de Etică va analiza situația și va decide în consecință", potrivit edupedu.ro.

Rectorul Marian Moiceanu a transmis Edupedu.ro că tot miercuri, 31 iulie, „deși universitățile sunt în concediu-vacanță, am convocat Consiliul de Administrație și am votat componența noii Comisii de Etică - 7 membri, inclusiv 2 studenți. Aceștia vor convoca cadrul didactic suspendat, vor analiza și vor decide în concordanță cu prevederile Codului de Etică și Cartei Universitare".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE