Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Medicii români au stabilit diferențele dintre hepatita „atipică" la copii și boala Wilson. Ambele necesită tratament de la primele simptome!

Postat la: 30.04.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

România a ajuns la trei cazuri de hepatită „suspectă, atipică" la copii, dar medicii dau asigurări că starea lor este stabilă. Prima fetiță diagnosticată, inițial, cu această formă de hepatită, ar avea, de fapt, boala Wilson. Din păcate, ea necesită tranplant de ficat, a confirmat Ministerul Sănătății.

Medicul Cătălin Apostolescu, șeful Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balş" Bucureşti, susține că boala Wilson este o afecțiune genetică, care dce la complicații severe, deoarece reține metalele grele în ficat, nu le poate sintetiza. În ceea ce privește forma de hepatită care nu are la bază vreun virus cunoscut deja, aceasta ar fi cauzată de adenovirusuri, virusul rujeolic sau virusul varicelii. O primă ipoteză care stă la baza acestei forme de hepatite la copii, care se răspândește în toată lumea, este faptul că în timpul izolării din timpul pandemiei, ceilalți viruși nu s-au dezvoltat în corpul uman. Astfel, medicii nu exclud să se confrunte și cu un val de viroze.

Ambele boli necesită tratament medical de specialitate, iar medicul Cătălin Apostolescu a explicat și când trebuie părinții să-și ducă micuții de urgență la spital. „Când copilul prezintă nişte simptome gastro-intestinale şi dacă începe şi se îngălbenește sau începe să aibă urina colorată ca berea brună, atunci trebuie obligatoriu să se prezinte la medic", a explicat managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balş".

Primii care au făcut primele cercetări în legăură cu această formă de hepatită au fost medicii din Marea Britanie, unde au și izbucnit primele cazuri. Ei recomandă testarea sângelui, la apariția simptomelor descrise mai sus, pentru ca tratamentul să fie administrat la timp. Organizația Mondială a Sănătății(OMS) a transmis că sunt înregistrate peste 100 de cazuri de hepatită atipică, la nivel mondial și a cerut medicilor să monitorizeze cu atenție fiecare caz, pentru a identifica toate cauzele acestei boli.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE