Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Medici: Pastilele pentru râia câinilor nu sunt preventive pentru COVID-19!

Postat la: 25.01.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Din luna decembrie, farmaciile veterinare s-au golit de Ivermectină, medicament care se dă numai la anumiți câini, nu la toți, pentru tratarea scabiei (râiei). Este contraindicat pentru cei din rasele Collie, Old English, metișii acestora și cocker.

După ce Terapia Cluj a anunțat că donează 10.000 de cutii de medicamente, pe bază de IVERMECTINĂ, spitalelor din România și că va produce din aprilie, împreună cu o altă companie din țara noastră, medicamentul, "considerat de unii minune," s-a creat o isterie.

"Eu nu mi-am ținut nicio cutie. Pentru că nu cred în eficiența lui. Plus că poate ucide unele rase de câini. Nu-i recomandat la oameni, cărora le-ar putea provoca o serie de reacții adverse: vomă, greață, erupții cutanate. O serie de oameni vor să-l ia preventiv. De teamă să nu se infecteze cu coronavirusul. Nu are niciun efect. Îl iau degeaba," a fost reacția lui Bogdan Delean, medic veterinar.

Prestigiosul infecțios timișorean Virgil Musta ne explică faptul că nu are încă recomandările de specialitate, decât pentru studii clinice. Acesta, administrat într- doză de 0,2 mg pe kg/corp, adică vreo 6 pastile zilnice, ameliorează boala COVID-19, dar numai dacă este administrat în prima perioadă a infecției. Se miră că acum în perioada campaniei pro-vaccinare lumea caută alte soluții. Zilnic face sesiuni de comunicări online cu specialiști și nespecialiști.

Ion Alexie, un medic român din SUA, a mărturisit că pacienții sunt tratați cu IVERMECTINA în spitalele COVID. Chiar a recomandat produsul din cutiile cu cap de câine. După el se iau șapte pastile (un om de 100 de kg), în prima zi, șapte, în a treia zi și tot șapte o dată pe lună, până dispare pandemia. FDA a avertizat încă din aprilie, insa, asupra pericolul folosirii produsului destinat animalelor, chiar dacă e produs de Pasteur.

Ivermectina este cel mai recent medicament care face furori pe social media unde este promovat ca armă contra pandemiei de coronavirus și COVID-19, după menționarea sa într-un studiu, care însă a presupus testarea in laborator. Faima sa se datorează faptului că cercetătorii au observat la microscop că medicamentul ar distruge noul coronavirus în 48 de ore.

Autoritățile americane se tem însă că din disperarea de a găsi o soluție pentru infecția cu coronavirus, oamenii ar putea încerca să cumpere medicamentul de pe piața neagră sau să ia versiunea acestuia care este destinată animalelor de companie pentru prevenirea viermilor la inimă și pentru tratarea paraziților. De asemenea, Ivermectina este folosită și pentru combaterea păduchilor, a scabiei ori a acarienilor microscopici care trăiesc pe piele.

"Nu știu cum am putea sublinia acest lucru foarte puternic: acest studiu nu a fost realizat pe oameni sau pe animale", a spus veterinarul-șef al statului Michigan, Nora Wineland. „Pe cât de interesante par a fi rezultatele, în acest moment ele nu însemană nimic în eforturile de prevenție sau în tratamentul COVID-19 nici la animale, nici la oameni".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE