ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Marea Piramidă a lui Keops deține o enigmă despre care niciun istoric sau arheolog nu vrea să vorbească

Postat la: 22.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Toți arheologii sunt de acord că structura piramidei este formată din aproximativ 2.400.000 de blocuri de stâncă care cântăresc între 2 și 70 de tone.

Fiecare dintre aceste blocuri de stâncă a fost plasat cu precizie absolută, deoarece piramida are o marjă de eroare de doar 1 centimetru la bază și doar 1 grad de aliniere la nord. Un rezultat similar poate fi obținut doar astăzi cu ajutorul sistemelor de construcție ghidate cu laser.

Dar nu precizia cu care a fost construită Marea Piramidă impresionează. Nici noi nu vrem să săpăm despre cum au fost transportate blocurile. Pe de altă parte, „întrebarea celor o sută de tunuri" este alta: cât timp le-a luat? De ce este aceasta „întrebarea tuturor întrebărilor"?

Dacă muncitorii egipteni reușeau să taie, să transporte și să plaseze 1 bloc pe zi, ar fi durat exact (2.400.000 : 365) de ani pentru construirea Marii Piramide, adică 6.575 de ani pentru finalizarea acesteia. Aceasta înseamnă că piramida, a cărei finalizare era așteptată în jurul anului 2.500 b.c., construcția ar fi început cel puțin în anul 9.000 b.c. Dar potrivit arheologilor, Marea Piramidă a fost construită în doar 10 ani în jurul anului 2500 b.c. Ce presupune această afirmație?

Pentru a putea fi construită în aproximativ 10 ani, așa cum predă arheologia oficială, calculând că lucrarea se face doar ziua și, deci, 10 ore pe zi, fiecare bloc al piramidei ar trebui tăiat, transportat și amplasat la o rată mai mică de 1 la fiecare minut, asta este una la fiecare 60 de secunde aproximativ. (1 bloc x 60 minute x 10 ore x 365 zile x 10 ani) = 2.190.000. Imaginați-vă un grup de muncitori cu scule moi ca cuprul, care nici măcar nu știau roata la acea vreme, tăind blocuri de la 2 la 70 de tone, transportându-i în bușteni prin rampe și plasând câte 1 la minut fără întrerupere, în fiecare zi, în fiecare săptămână, în fiecare lună, în fiecare an, pentru 10 ani?

Sincer mă lupt cu asta. Marea Piramidă a fost, fără îndoială, construită de oameni care locuiau în locul unde a fost găsită. Dar este destul de evident că timpul în care a fost construită, și poate și oamenii care au construit-o, probabil nu sunt ceea ce cred mulți. (Bogdan Bodeanu)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE