Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Marea Britanie vrea să înarmeze Moldova neutră!

Postat la: 22.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Marea Britanie vrea să trimită armament modern în Republica Moldova pentru a o proteja de ameninţarea invaziei Rusiei, scrie The Telegraph, citând-o pe Liz Truss, ministrul de externe, relatează sâmbătă Reuters.

Ea a declarat ziarului că preşedintele rus Vladimir Putin este hotărât să creeze o „Rusie mai mare", chiar dacă în invazia Ucrainei nu a reuşit să obţină un succes rapid. Rusia numeşte invazia pe care a lansat-o la 24 februarie drept „operaţiune militară specială" vizând să dezarmeze Ucraina şi să o scape de naţionaliştii radicali anti-ruşi. Ucraina şi aliaţii săi resping acest lucru ca fiind un pretext fără temei pentru război, aminteşte Reuters.

Republica Moldova, care se învecinează cu Ucraina la sud-vest, nu este membru al alianţei NATO. Truss a declarat că au loc discuţii pentru a se asigura că apărarea Republicii Moldova ar putea descuraja orice viitor atac. „Aş vrea să văd Moldova echipată conform standardelor NATO. Această discuţie o avem cu aliaţii noştri", a declarat ea pentru The Telegraph.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE