Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Marcel Ciolacu, vești proaste pentru comunitatea LGBT

Postat la: 24.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Societatea românească nu este pregătită să susțină drepturile cuplurilor de același sex, în conformitate cu o hotărâre a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), a declarat joi seara târziu premierul Marcel Ciolacu.

CEDO a decis în luna mai că România nu a reușit să aplice drepturile cuplurilor de același sex prin refuzul de a le recunoaște relațiile, într-o hotărâre care ar putea forța în cele din urmă factorii de decizie politică să extindă protecția pentru comunitatea LGBT.

Întrebat dacă România va aplica hotărârea, Marcel Ciolacu a declarat pentru postul de radio Europa FM că "societatea românească nu este pregătită pentru o decizie în acest moment. Nu este una dintre prioritățile mele și... Nu cred că România este pregătită". "Nu sunt o persoană închisă la minte, eu am prieteni în relație cu un bărbat, nu am o problemă cu asta, vorbesc acum din punctul de vedere al unui prim-ministru". România organizează alegeri locale, europene, generale și prezidențiale în 2024.

Marcel Ciolacu a adăugat că nu ar fi nici prima și nici ultima dată când România nu reușește să aplice hotărârile CEDO. România, conservatoare din punct de vedere social, a dezincriminat homosexualitatea în 2001, cu zeci de ani mai târziu decât alte părți ale Uniunii Europene, dar încă interzice căsătoria și parteneriatele civile pentru cuplurile de același sex. Trei propuneri legislative de modificare a uniunilor civile pentru a include cuplurile de același sex, depuse între 2016 și 2019, nu au trecut încă de comisiile parlamentare de aprobare, în timp ce patru proiecte de lege similare fuseseră respinse până în 2020.

Un referendum pentru modificarea Constituției României pentru a împiedica cuplurile de același sex să obțină dreptul la căsătorie nu a reușit să atragă suficienți alegători în 2018. Un sondaj comandat de grupul pentru drepturile LGBT ACCEPT în 2021 a arătat că, în timp ce 71% dintre români au declarat că recunoașterea legală a căsătoriei civile pentru cuplurile de același sex nu ar avea niciun impact asupra vieții lor, doar 43% au fost în favoarea acesteia.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE