Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Manastiri din Athos si din intreaga Grecie se opun obligativitatii actelor de identitate electronice: "Fara indoiala, traim vremuri apocaliptice"

Postat la: 04.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Stareții și frățiile a cinci mănăstiri atonite, precum și stareții și starețele, frățiile și surorile lor din zeci de mănăstiri din Grecia, au emis o declarație cu privire la obligativitatea eliberării actelor de identitate electronice introduse recent în Grecia.

Stareții mănăstirilor Xeropotamou, Dochariou, Karakallou, Philotheou și Konstamanitou din Athos, precum și stareții și starețele a 36 de mănăstiri din Grecia, cer statului să elimine caracterul obligatoriu al noilor acte de identitate, deoarece "nu dorim să asistăm la impunerea niciunei puteri tiranice, câtuși de puțin".

Călugării avertizează, de asemenea, că "puterea imensă a informației digitale" va fi folosită pentru a "instaura un sistem totalitar global" care va fi folosit "pentru a impune dominația globală" a profețitului Antihrist. „Trăim, fără îndoială, vremuri apocaliptice", au scris monahii. „Prin urmare, să nu ne complăcem. Să dobândim ‘neliniștea cea bună' cu privire la ceea ce se întâmplă în jurul nostru."

Și îndeamnă:

„Timpurile noastre ne cer să ne trăim identitatea creștină în mod dinamic și autentic, cu vigilență spirituală, pocăință și rugăciune, pentru a dobândi ‘mintea lui Hristos', pentru a putea discerne semnele vremurilor și modul în care trebuie să acționăm. Să cultivăm mentalitatea martirică și ascetică a Bisericii noastre. Să învățăm să folosim mijloacele electronice cu moderație, prudență și discernământ. Și, în cele din urmă, să fim pregătiți să sacrificăm, atunci când este necesar, nu doar confortul lumii digitale, ci chiar și propria noastră viață, pentru a ne mărturisi fidelitatea față de Dumnezeul Treimic.", scrie blogul ortodox SACCSIV.

Citiți declarația integrală:

„Realizările moderne în domeniul tehnologiei digitale dezvăluie măreția omului, dar în același timp demonstrează și tragedia sa, atunci când, devenit autonom față de Dumnezeu, abuzează de acestea și nu le folosește pentru binele său, ci pentru autodistrugerea sa. Știm că, în zilele noastre, scena politică internațională este modelată de piețele globale, fără consimțământul popoarelor. Mai știm, de asemenea, și că aceste piețe nu se bazează pe valori sau principii etice, ci doar pe interese economice sau alte scopuri.

Prin urmare, există mulți cetățeni care sunt pe bună dreptate îngrijorați de faptul că imensa putere a informației digitale va fi folosită în viitor pentru a le restrânge libertățile personale, pentru a le sufoca controlul asupra vieții private și pentru a instaura treptat un sistem totalitar global. Un astfel de sistem tiranic va fi folosit într-o zi ca infrastructură de către cel așteptat - conform profeției din Apocalipsa - Antihrist, pentru a-și impune dominația globală.

Pentru că libertatea este un bun suprem și nenegociabil, întrucât valorile democratice sunt elemente fundamentale ale unei societăți sănătoase și pentru că, în cele din urmă, nu dorim să ajutăm la impunerea vreunei puteri tiranice, declarăm, în calitate de călugări umili ai Sfintei Biserici a lui Hristos și de cetățeni greci liberi, că nu suntem de acord și ne opunem caracterului obligatoriu al cărții electronice de identitate/card și al numărului personal și cerem ca acestea să devină opționale. De asemenea, nu suntem de acord cu eliminarea metodică a numerarului și cu unificarea în evoluție a bazelor de date privind datele personale ale cetățenilor greci. Toți acești factori interconectați - eliminarea numerarului, bazele de date unificate, numărul personal, cartea electronică de identitate/card - conduc în mod inevitabil la un control complet al activităților economice și sociale ale cetățenilor.

Statul, fidel principiilor democrației și statului de drept și respectând libertatea tuturor cetățenilor fără excepție, trebuie să mențină întotdeauna mijloace alternative de identificare și de acces la servicii sau bunuri. În orice caz, statul trebuie, de asemenea, să protejeze în mod eficient cetățenii împotriva utilizării abuzive a informațiilor digitale, asigurându-le în mod esențial viața privată și toate drepturile și libertățile individuale.

În acest sens, sperăm că guvernul elen va asculta preocupările noastre legitime, așa cum sunt exprimate în acest text, ne va asculta și nu va continua să ne limiteze libertățile garantate de Constituție prin emiterea iminentă a decretului prezidențial pentru numărul personal. Dimpotrivă, vrem să credem că, într-o manieră democratică, va face demersurile necesare de corecție tehnico-juridică, astfel încât pozițiile noastre fundamentate să fie respectate. În cazul puțin probabil în care pozițiile noastre vor fi ignorate în decretul prezidențial emis, vom reveni cu un nou anunț-declarație, în care vom descrie poziția noastră ulterioară, bazată pe drepturile prevăzute de constituția patriei noastre pentru fiecare cetățean grec.

În cele din urmă, îi sfătuim pe frații noștri credincioși care se luptă în lume să nu se grăbească să primească noile identități și Numărul Personal, ci să epuizeze toate termenele disponibile. În același timp, să protesteze cu toate mijloacele adecvate și legale, cu mișcări și intervenții coordonate, pentru a le face opționale.

În plus, în ceea ce privește dovedirea identității proprii, lăsați-i să folosească mijloacele convenționale de identificare, evitându-le pe cele digitale corespunzătoare (de exemplu, aplicații inteligente precum Gov.gr Wallet), știind că se aplică următoarele:

În conformitate cu prevederile Legii 3731/2008 (art. 25), serviciile, pentru procesarea procedurilor administrative, sunt obligate să accepte ca mijloc de identificare atât pașaportul cât și permisul de conducere.
În conformitate cu o decizie a Consiliului de Stat (1602/2021, secțiunea D), chiar dacă au trecut 15 ani de la emiterea vechii cărți de identitate, aceasta este considerată un document valabil, iar serviciile competente sunt obligate să o accepte, atât timp cât nu există nicio îndoială rezonabilă cu privire la autenticitatea sa.
Trăim, fără îndoială, vremuri apocaliptice. Prin urmare, să nu ne complacem. Să dobândim ‘neliniștea cea bună' cu privire la ceea ce se întâmplă în jurul nostru. În spatele confortului promis de societatea digitală modernă se află legăturile unui sistem lipsit de libertate. Există vreun beneficiu capabil să compenseze pierderea libertății, pentru care s-au vărsat râuri de sânge în patria noastră binecuvântată?

Vremurile actuale ne impun o trăire dinamică și autentică a identității noastre creștine, cu vigilență spirituală, pocăință și rugăciune, pentru a dobândi ‘mintea lui Hristos', pentru a putea discerne semnele vremurilor și modul în care trebuie să acționăm. Să cultivăm mentalitatea martirică și ascetică a Bisericii noastre. Să învățăm să folosim mijloacele electronice cu moderație, prudență și discernământ. Și, în cele din urmă, să fim pregătiți să sacrificăm, atunci când este necesar, nu doar confortul lumii digitale, ci chiar și propria noastră viață, pentru a ne mărturisi fidelitatea față de Dumnezeul Treimic.

Viața întregii lumi și a fiecărei persoane în parte este în mâinile lui Dumnezeu. Cel care se îngrijește zilnic de păsările cerului și de crinii câmpului, nu încetează să acopere cu iubire prin buna Sa providență pe toți copiii Săi. El, cu siguranță, chiar și în împrejurarea de față și în orice altă situație dificilă viitoare, nu va lăsa să fiți ispitiți mai mult decât puteți, ci odată cu ispita, va pregăti și o cale de scăpare, ca să o puteți îndura (1 Cor. 10:13)."

Cardurile de identificare electronică au fost o problemă volatilă în Grecia timp de decenii. Sfinții părinti, precum Sfântul Paisie, au avertizat în legătură cu acestea, iar clerul și poporul s-au mobilizat împotriva acestora de mai multe ori de-a lungul anilor, inclusiv la mai multe mitinguri care au precedat lansarea noilor cărți de identitate în această lună.

Două duzini de asociații misionare și academice ortodoxe au semnat un text de protest față de planul guvernului pentru această lună; ierarhii au adoptat diferite poziții, unii sfătuind vigilența față de posibilitatea ca ceva nefast să se întâmple, în timp ce alții au spus pur și simplu că creștinii ar trebui să aștepte și să vadă ce va spune Sfântul Sinod.

În declarația sa din septembrie, Sfântul Sinod a abordat în principal chestiunea legalității noilor acte de identitate, spunând că aceasta este o chestiune care ține în întregime de stat, fără a spune că ierarhii vor aborda în continuare toate ramificațiile noilor acte de identitate la o dată ulterioară."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE