Mâncați carne de piton, nu de vită, porc sau pasăre, dacă vreți să salvați planeta
Postat la: 15.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Dr. Daniel Natusch a mâncat o mulțime de pitoni birmani de-a lungul anilor. „Cu riscul de a repeta un clișeu, are un gust asemănător cu cel de pui", spune el citat de The Times.
„Treci cuțitul de-a lungul spatelui șarpelui și aproape că obții un fileu de 4 m lungime. Carne albă și fermă, fără oase. Și apoi depinde de modul în care îl pregătești. L-am mâncat la grătar, în curry, ca biltong și, da, este grozav."
De asemenea, crede că este un fel de mâncare pe care prea puțini dintre noi l-au experimentat și că creșterea pitonilor ar putea fi mai sustenabilă decât producția de păsări de curte, porci sau bovine.
În cadrul unui studiu, Natusch, care lucrează la Universitatea Macquarie din Sydney, a analizat ratele de creștere a peste 4.000 de pitoni reticulați și birmani din două ferme mari din Thailanda și Vietnam, precum și cantitatea de hrană pe care reptilele o primeau.
În captivitate, un pui de piton bine hrănit își poate dubla dimensiunea în câteva săptămâni. Până la prima sa aniversare, acesta poate avea o lungime de 4 m, iar Natusch și colegii săi au descoperit că aceste creaturi pot acumula peste 45 g de greutate corporală pe zi.
În ceea ce privește transformarea proteinelor pe care le consumă în proteine care pot fi consumate de oameni, șerpii depășesc cu ușurință toate celelalte specii de animale studiate până acum, inclusiv vacile, porcii și găinile, dar și somonul și greierii.
Sunt de aproximativ nouă ori mai eficienți decât păsările de curte și de peste 30 de ori mai eficienți decât bovinele, ceea ce înseamnă că au nevoie de mult mai puține proteine pentru a produce o cantitate echivalentă de carne, producând, de asemenea, mai puțin CO₂ și metan, potrivit studiului.
„Acesta este un sistem alternativ de creștere a animalelor care trebuie luat în serios", a declarat Natusch. „Nu spunem neapărat că toată lumea ar trebui să înceteze să mai mănânce carne de vită și să se întoarcă la pitoni, dar trebuie să existe o conversație despre faptul că aceștia au un loc mai important în producția agricolă".
În producția de animale, animalele cu sânge rece, cum ar fi șerpii, peștii și insectele, necesită cu până la 90% mai puțină energie decât mamiferele cu sânge cald, iar carnea de șarpe este deja din ce în ce mai populară în țările asiatice, unde este consumată în mod tradițional.
Cu toate acestea, industria rămâne mică, iar Natusch, care prezidează Grupul de specialiști în șerpi al Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii, consideră că ar putea fi utilă introducerea creșterii șerpilor în noi regiuni.
Europa, unde reptilele au figurat rar în meniuri, nu se află în fruntea listei sale. În schimb, el crede că ideea este probabil mai potrivită pentru anumite zone din Africa de Sud, unde secetele mai frecvente au făcut mai dificilă creșterea animalelor tradiționale, iar șerpii au fost în mod tradițional o delicatesă.
Pitonii sunt, de asemenea, înrudiți doar în mod îndepărtat cu oamenii, a adăugat el. Acest lucru înseamnă că este mai puțin probabil ca agenții patogeni care îi afectează să treacă la noi, ceea ce reprezintă un risc în cazul creșterii industriale a porcilor.
Într-o perioadă în care mulți ecologiști fac apel la public să mănânce mai multe plante, consumul de șerpi carnivori ar putea părea contraintuitiv. Dar el susține că nu toate alimentele pe bază de plante sunt prietenoase cu mediul și că șerpii pot fi hrăniți cu proteine reziduale care altfel ar putea fi aruncate.
„Fermele mai mari [din Vietnam și Thailanda] îi hrănesc cu cârnați, de obicei", a spus Natusch. „Au acces la abatoare și ferme de porci, așa că acele ferme îi hrănesc cu lucruri precum capetele de pui care sunt aruncate de la abatoarele de păsări și care altfel ar fi incinerate".
În zonele rurale din Asia de Sud-Est, gospodăriile pot ține „câțiva șerpi sub pat" și îi hrănesc cu șobolani prinși în orezării, a adăugat el.
De asemenea, el este implicat într-un proiect de cercetare în curs de desfășurare, în cadrul căruia pitonii au fost hrăniți cu alte alimente decât carnea, fără niciun efect nociv aparent până în prezent. „Vrem să analizăm implicațiile pe termen lung asupra sănătății, dar rezultatele preliminare sugerează că o anumită proporție din dieta unui piton poate fi bazată pe plante", a spus el.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Un experiment cu un rezultat inedit arată că nu trăim în cea mai bună dintre lumile posibile, nici măcar în cel mai bun univers
Simpla noastră existență ca specie implică faptul că, teoretic, ar putea exista și alte ființe inteligente în Univers. Nu știm dacă Terra este cea mai bună planetă dintre toate. Tot teoretic, ar putea exista planete mult mai bune decât a noastră. Plecând de la această idee, un grup de astronomi din Marea Britanie și Elveția a dus întrebările la un nou nivel. Mai exact, trăim în cel mai bune Univers posibil? Răspunsul, oferit tot de ei, pare a fi unul negativ.
-
Se pregătește o investigație de amploare împotriva lui Elon Musk. Democrații americani au lansat ofensiva
Relatările conform cărora miliardarul american Elon Musk a avut mai multe convorbiri cu oficiali ruşi, inclusiv cu preşedintele Vladimir Putin, ar trebui investigate de Pentagon şi de agenţiile de aplicare a legii, pe temei de securitate naţională, au susţinut doi senatori democraţi într-o scrisoare consultată vineri de Reuters.
-
Geoană primește un sprijin important chiar de la șeful Comisiei Speciale pentru Serviciile de Informații a Congresului SUA
Mircea Geoană a primit azi susținerea deschisă a congresmanului republican Mike Turner, șeful Comisiei Speciale pentru Serviciile de Informații din Camera Reprezentanților a SUA dar și co-președinte al grupului de sprijin pentru România din Camera Reprezentanților. Republicanul face referire și la faptul că Mircea Geoană a lucrat foarte bine cu administrația Trump ca adjunct al NATO.
-
China a găsit metoda prin care să fenteze majorarea tarifelor vamale pentru mașini electrice impusa de UE
Partenerul chinez al Chery Auto a anunţat că lucrează pentru a asigura componente produse local pentru societatea sa mixtă cu producătorul auto chinez, astfel încât vehiculele lor să fie comercializate ca europene.
-
Israelul a distrus centrul de cercetare secret pentru dezvoltarea armelor nucleare din Iran
În timpul atacului asupra Iranului de la sfârșitul lunii octombrie, Israelul a distrus un centru ultrasecret activ de cercetare în domeniul armelor nucleare, relatează Axios, citând oficiali americani și israelieni.
-
Primul robot umanoid electric din lume este open source pentru a accelera intrarea roboților în viața oamenilor
Primul robot umanoid electric din lume, „Tiangong", a fost trecut luni în modul open source, o inițiativă care ar trebui să faciliteze dezvoltarea secundară a roboților umanoizi și să accelereze integrarea roboților în viața umană. Dezvoltat de Centrul Național și Local de Inovare Robotică din Beijing, Tiangong este primul robot umanoid de dimensiuni normale alimentat exclusiv cu energie electrică.
-
Studiu: Radiațiile 5G modifică țesutul cerebral al șoarecilor de laborator
S-a descoperit, deloc surprinzător, că radiațiile de la telefoanele mobile au dus la modificări ale țesutului cerebral al șobolanilor de laborator. Potrivit unei echipe de oameni de știință de la Universitatea de Stat Tomsk (TSU) din Rusia, expunerea controlată la spectrul de radiații 5G a dus la modificări ale țesutului cerebral al șobolanilor de laborator.
-
Cercetătorii sunt uluiți: Au oamenii capacitatea latentă de a regenera părți ale corpului la fel ca salamandrele?
Am auzit cu toții de salamandre și alți amfibieni care își regenerează membrele, dar pot oamenii să facă același lucru? Primul dvs. instinct ar putea fi să spuneți că acest lucru este imposibil, dar există unele dovezi anecdotice că copiilor le poate crește din nou un deget după un accident - deși este un domeniu în care există surprinzător de puține cercetări.
-
Carmen Harra a prezis moartea lui Silviu Prigoană: "I-am spus Adrianei în privat... Eu nu cred că a murit de inimă"
Renumitul parapsiholog Carmen Harra, cunoscută în special pentru prezicerile ei, susține că a prevăzut decesul afaceristului Silviu Prigoană, informând-o și pe Adriana Bahmuțeanu, fosta soție a acestuia.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Ucrainienii cuceresc pas cu pas școlile românești. Bucureștiul tace
- 2.Germania se afă într-o pană de curent ecologic cu consecințe uriașe: Se prăbușeste intregul proiect REPowerUE
- 3.Urmărirea locației telefoanelor a scăpat de sub control. Iată cum să te aperi
- 4.Congresul SUA vrea să interzică părți din Biblie care menționează că Iisus Hristos a fost ucis de evrei
- 5.S-a impus taxă pentru românii care scot bani cash de la bancomate! Iată care este motivul
- 6.Cea mai intrigantă teorie a conspirației: O carte scrisă la anul 1896 ar dovedi că Donald Trump e Ultimul Presedinte al SUA inainte de Sfârșitul Lumii
- 7.Șoșoacă: "Pe Simion l-am prins in pat cu șoferul la hotel. Aveam cameră perete-n perete cu el, nu e prea straight, dimpotrivă!" VIDEO
- 8.Regele Charles e somat să facă un anunț istoric înainte ca grupul condus de Mark Zuckerberg să bulverseze omenirea
- 9.Canada începe eutanasierea victimelor vaccinului COVID-19. Medicii din Ontario au omorât asistat in primul caz al unei comisii speciale
- 10.Consecințele revenirii la putere a lui Donald Trump, cum vor evolua războaiele planetare
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu