Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Luptătorii ceceni susțin că drone ucrainene cu „gheare" răpesc soldați ruși de pe front. Le-au numit Baba Iaga

Postat la: 24.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Luptătorii sângerosului dictator cecen Ramzan Kadîrov care luptă în Ucraina susțin că forțele ucrainene au răpit soldați ruși răniți pe câmpul de luptă folosind drone gigantice echipate cu „gheare".

Un membru al batalionului Ahmat a povestit publicației ruse Moskovski Komsomoleţ că drona pe care au botezat-o „Baba Iaga" - după numele unei vrăjitoare din folclorul slav care fură și mănâncă copii- are „gheare" masive capabile să ridice în aer un om.

„Drone mari, doar puțin sofisticate, au fost folosite de inamic... pentru a ne fura răniții. Este echipată cu dispozitive speciale care arată ca niște gheare, cu ajutorul cărora capturează o persoană care nu este capabilă să fugă, să se ascundă sau să lupte cu drona", a spus soldatul citat. El a spus că aceste UAV-uri operează noaptea și pot fi distruse doar cu aruncătorul de flăcări sau cu aruncătorul de grenade.

Cecenul spune că „Baba Iaga" este o „pasăre" mare, aproape de mărimea unui om, capabilă să transporte până la patru mine de 82 mm și până la două mine de 120 mm. Zboară cu un motor pe benzină, motiv pentru care este foarte zgomotoasă. Are o puterea suficientă pentru cincisprezece zboruri grele. Drona funcționează exclusiv noaptea, deoarece ziua este ușor de detectat și de doborât, spune luptătorul cecen.

Drona este de obicei însoțită de două aparate mai mici de recunoaștere, cum ar fi „Mavics". Acestea s-ar putea spune că sunt ochii Babei Iaga, deoarece aceasta are o cameră foarte slabă. Aceleași drone mari, doar puțin mai sofisticate, au fost folosite anterior de ucrainei în direcția Zaporojie pentru a ne fura răniții, continuă luptătorul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE