Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Luna ar putea fi mult mai batrana decat stim! Iata dovada

Postat la: 04.08.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ipoteza larg acceptata legata de aparitia Lunii este aceea ca s-a format la aproximativ 150 de milioane de ani dupa formarea Sistemului Solar, cand o planeta de talia lui Marte, Theia, a intrat in coliziune cu Pamantul.

Atunci, o parte din Theia s-a topit, la fel si portiuni din planeta noastra, arata Science Alert. Iar roca topita a orbitat Pamantul pana cand s-a racit si a format Luna. Cu aceasta teorie cei mai multi sunt de acord. Numai ca un nou studiu, realizat de oameni de stiinta de la Universitatea din Koln, care nu exclud aceasta ipoteza a coliziunii, arata ca fenomenul ar fi avut loc mai devreme decat se stie.

Conform studiului, care are la baza analiza mostrelor aduse de pe Luna in urma misiunii Appolo 11, coliziunea gigantica e posibil sa fi avut loc la numai 50 de milioane de la formarea Sistemului Solar si nu la 150 de milioane. Asta face ca Luna sa fie mai batrana cu 100 de milioane de ani. Varsta Lunii este importanta pentru ca ne ajuta sa intelegem mai bine inclusiv vechimea Terrei. Iar astfel de studii pot fi facute doar analizand roci de pe Luna, pentru ca, spre deosebire de cele de pe Pamant, acestea au ramas, in mare parte, neschimbate de la formarea sa.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE