Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Lovitură crâncenă pentru giganții petrolieri: riscă să piardă trilioane de dolari, în timp ce scade cererea pentru combustibili

Postat la: 02.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ţările care sunt dependente de vânzarea de ţiţei şi gaze riscă să piardă trilioane de dolari până în 2040, în timp ce scade cererea pentru combustibili fosili, potrivit unui nou raport al organizaţiei de cercetare pentru climă Carbon Tracker.

Studiul se concentrează pe situaţia ţărilor exportatoare de petrol care sunt dependente economic de veniturile obţinute din vânzarea de petrol şi gaze, inclusiv Emiratele Arabe Unite, care găzduiesc ediţia actuală a COP28.

Se arată că cererea de combustibili fosili va scădea în următorii ani, ca rezultat al politicilor privind schimbările climatice şi eforturilor guvernamentale de a îmbunătăţi securitatea energetică în lume.

Se estimează că acest lucru ar duce la o reducere drastică a veniturilor ţărilor exportatoare de petrol, care le-ar putea costa mai mult de 8 trilioane de dolari până în 2040 - relatează corespondentul BBC.

Secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, le-a declarat vineri liderilor mondiali că folosirea combustibililor fosili trebuie oprită definitiv, iar reducerea utilizării acestora nu este suficientă pentru a opri încălzirea globală.

„Nu putem salva o planetă care arde cu un furtun de combustibili fosili", a spus Guterres într-un discurs la summitul COP28 din Dubai. "Limita de 1,5 grade este posibilă numai dacă în cele din urmă încetăm să ardem toți combustibilii fosili. Nu reducem."

El a îndemnat companiile de combustibili fosili să investească într-o tranziție către sursele de energie regenerabilă și le-a spus guvernelor să ajute forțând această schimbare - inclusiv prin utilizarea taxelor excepționale asupra profiturilor industriei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE