Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Legea care îi obligă pe români să își întrețină părinții. Proiect controversat al PSD

Postat la: 04.07.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un număr de 77 de deputați și senatori, marea majoritate de la PSD, vor să promulge „Legea recunoștinței între generații", care îi obligă pe români să-și susțină financiar părinții aflați în nevoie.

Proiectul a fost depus la Camera Deputaților în data de 27 iunie, iar pe 1 iulie a fost prezentat în Biroul Permanent și înaintat la Senat, potrivit Libertatea.ro. Inițiatorii susțin în nota de fundamentare că noul Cod Civil prevede deja pensia de întreținere, dar nu există o prevedere expresă care să oblige la întreținerea părinților.

Aceasta putea fi obținută doar prin decizie judecătorească. Între semnatarii săi se află Marius Budăi - actualul ministru al muncii, Nicolae Bădălău - actualul ministru al economiei, predecesorul său, Dănuț Andrușcă, dar și Eugen Nicolicea sau Florin Iordache.

Articolul 7 din acest proiect se numește "obligațiile copiilor majori de a-și întreține părinții". Alineatul al doilea din acesta introduce obligativitatea copiilor apți de muncă de a-și întreține "părinții inapți de muncă, aflați în dificultate, necesitând sprijin material".

Cuantumul pensiei de întreținere se stabilește de către instanță, "ținându-se cont de starea materială și familială a părinților și a copiilor, precum și de alte împrejurări relevante".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE