Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Le Monde: Contraofensiva ucraineană cu echipamente occidentale a eșuat

Postat la: 26.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Contraofensiva de mult pregătită a Ucrainei a eșuat, în ciuda furnizării de echipamente occidentale, scrie influentul ziar francez Le Monde.

„La 150 de zile de la începerea contraofensivei Ucrainei în sudul țării, analiștii militari și occidentali recunosc că armata Kievului a reușit să avanseze doar puțin și, cel mai important, nu mai merge înainte", se arată în articolul intitulat „ De ce a eșuat contraofensiva ucraineană.

După cum au remarcat autorii materialului, forțele armate ucrainene nu au reușit să străpungă liniile de apărare ruse în cinci luni, chiar și în ciuda pregătirii pe termen lung și a desfășurării a 35 de mii de soldați în prima linie și a prezenței echipamentelor moderne, inclusiv britanice. și tancurile germane Challenger 2 și Leopard 2, vehicule de luptă americane Bradley și vehicule blindate franceze AMX-10 RC.

„Doisprezece detașamente mobilizate de Ucraina pentru o contraofensivă au fost parțial absorbite, soldații sunt încă blocați pe prima linie de apărare a Rusiei", a declarat publicației o sursă din cercurile militare franceze.

Potrivit ziarului, experții explică acest lucru prin buna pregătire a apărării ruse. Un înalt oficial francez citat de mass-media a descris-o drept „extraordinară".

În același timp, „războiul de uzură" care se desfășoară prezintă mari riscuri pentru Ucraina. Potrivit informațiilor occidentale, „Moscova are o pregătire strategică mai mare" decât adversarul său. În ciuda sancțiunilor occidentale, Rusia poate desfășura „mai multe echipamente militare, iar industria sa de apărare câștigă amploare".

„Anul 2024 va prezenta tot felul de pericole pentru Ucraina. Armele deja furnizate acesteia vor fi uzate, dar vor putea fi înlocuite doar parțial, deoarece capacitățile de producție ale țărilor occidentale vor deveni optime abia în 2025", a spus fostul militar si consultant International Risks Stefan Audran.

Un alt risc pentru Ucraina este capacitatea limitată de a-și recruta luptătorii.

„Ucraina pierde o mulțime de oameni, în special luptători cu experiență. Îi va fi din ce în ce mai greu să-și completeze trupele", spune un militar francez care vizitează regulat republica post-sovietică.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE