Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Laura Codruta Kovesi si Cristina Tarcea, interzise la CCR

Postat la: 01.05.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Laura Codruta Kovesi si Cristina Tarcea ar putea fi scoase din cursa pentru un post de judecator la Curtea Constitutionala. Cele doua se afla pe lista presedintelui Klaus Iohannis pentru CCR.

Astfel, potrivit proiectului de lege al deputatului PSD, Liviu Plesoianu, de modificare a legii de functionare a CCR, se interzice numirea ca judecator al Curtii Constitutionale a unei persoane care a generat unul sau mai multe conflicte juridice de natura constitutionala constatate prin Decizii ale Curtii Constitutionale.

Deasemenea, proiectul interzice si numirea ca judecator al Curtii Constitutionale a unei persoane care a desfasurat o activitate de cooperare cu lucratori sau colaboratori ai unui serviciu de informatii in baza unor protocoale sau a unor alte documente cu caracter secret sau care si-a exercitat activitatea profesionala in cadrul unor echipe mixte impreuna cu lucratori sau colaboratori ai serviciilor de informatii, in baza unor proceduri stabilite prin protocoale sau prin alte documente cu caracter secret.

Astfel, Kovesi care nu ar putea fi nominalizata pentru un astfel de post pentru ca in calitatea de sef al DNA a incheiat protocoale secrete cu SRI prin care s-au format echipe mixte procurori-ofiteri.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE