Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Kievul confirmă de la Davos: România oferă garanții de securitate Ucrainei. Prima țară din Est și a doua din afara grupului G7

Postat la: 15.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ucraina a confirmat începerea negocierilor cu România, în vederea încheierii unui acord bilateral de securitate, informează un comunicat al președinției de la Kiev.

Negocierile se desfășoară în cadrul Forumului Economic Mondial de Davos, de partea ucraineană fiind reprezentată de șeful de cabinet al lui Zelenski, Andrei Yermak, în timp ce de partea română este secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, Iulian Fota. Conform comunicatului menționat, negocierile au început în urma instrucţiunilor preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în cadrul Declaraţiei comune a G7 de sprijin pentru Ucraina.

„În mod logic, acest demers reprezintă o continuare a acordurilor la care s-a ajuns în urma convorbirii telefonice dintre președintele Ucrainei și omologul său român, din 9 ianuarie 2024, și este un pas spre punerea în aplicare a declarației comune a celor doi lider, din 10 octombrie 2023", a transmis Biroul Președintelui Ucrainei. România este prima țară din Est care a început astfel de negocieri și doar a doua în afara grupului G7. Pe 9 ianuarie, Zelenski a anunțat că a hotărât, împreună cu președintele Iohannis, să înceapă discuțiile pentru "garanțiile bilaterale de securitate". Partea română nu a anunțat absolut nimic.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE