Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Jurnaliștii olandezi au descoperit armament românesc în Ucraina, inclusiv celebrul TAB 71, produs înainte de ‘89

Postat la: 09.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Jurnaliștii olandezi dezvăluie, într-o analiză publicată de site-ul Oryx, că au descoperit armament românesc pe frontul din Ucraina.

Într-un articol intitulat „Camaraderia în Carpați: sprijinul militar al României pentru Ucraina", jurnaliștii olandezi prezintă o amplă listă cu armamentul românesc din Ucraina, livrat sau promis, de la lansatoare de rachete, la tunuri, mitraliere și muniție.

Precizăm că, până în prezent, autoritățile române nu au oferit nicio informație oficială privind armamentul trimis în Ucraina.

Dar iată ce susțin jurnaliștii olandezi că au descoperit în Ucraina: Lista armamentelor este deschisă de lansatoarele de rachete de 122 mm, urmate de tunurile tractate de 152 de mm.

Pe urmă, este vorba despre celebrele TAB-uri 71, produse în România sub licență sovietică, înainte de 1989. Despre prezența acestora pe frontul din Ucraina a scris și site-ul Defense România, încă din primăvara acestui an.

Publicația Oryx arată că Bucureștiul a mai trimis Kievului cantități mari de muniție, dar și motorină, căști și veste antiglonț.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE