Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Judecător britanic de top prezice că roboții AI vor decide în viitor cazuri din justiție!

Postat la: 27.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Al doilea cel mai înalt judecător din Anglia și Țara Galilor, Sir Geoffrey Vos, a spus: "Cred că AI poate fi folosită, la un moment dat, pentru a lua unele decizii, la început, minore". Vos a făcut aceste comentarii în timpul Conferinței despre Lege și Tehnologie, potrivit Daily Mail.

„Am spus deja că nu am nicio îndoială că avocații nu vor putea să lăsa deoparte utilizările AI generative. Clienții vor insista ca toate instrumentele disponibile să fie cel puțin luate în considerare pentru aplicare în cadrul serviciilor juridice", a spus judecătorul.

„Dar asta înseamnă că hotărârile judiciare vor fi luate mai degrabă de mașini decât de judecători? După cum mulți dintre voi știți, introducem în Anglia și Țara Galilor un sistem de justiție digitală care va permite cetățenilor și companiilor să intre online pentru a fi direcționați către cel mai potrivit portal online de pre-acțiune sau forum pentru soluționarea litigiilor."

„Acest sistem de justiție digitală va culmina în cele din urmă în ceea ce eu consider a fi o «pâlnie» în procesul judiciar online, care este deja dezvoltat pentru aproape toate litigiile civile, familiale și judecătorești."

Vos a mai spus că, pentru ca AI să ia decizii în cauzele judiciare, vor fi necesare anumite mecanisme de control, și anume, „(a) ca părțile să știe care decizii sunt luate de judecători și care de către mașini și (b) să existe întotdeauna să fie opțiunea pentru apel la un judecător uman."

Deși Vos este încrezător că AI va prelua procesul luării deciziilor în anumite dispute legale, totuși, potrivit acestuia, cazurile implicând infracțiuni grave sau custodia copiilor vor fi în continuare judecate de oameni, deoarece oamenii nu vor accepta judecățile roboților în aceste cazuri.

„Există unele decizii - cum ar fi, de exemplu, decizii extrem de personale legate de bunăstarea copiilor - în cazul cărora este puțin probabil ca oamenii să accepte vreodată să fie decise de mașini."

„Dar în alte tipuri de dispute personale, cum ar fi litigiile comerciale și legate de compensații, părțile pot ajunge să aibă încredere în deciziile luate de mașini mai repede decât s-ar aștepta mulți", a declarat Vos.

Referindu-se la problema constând în a lăsa programele de calculator să ia decizii importante în loc să fie doar instrumente care să-i ajute pe oameni să ia decizii, Gary Smith, autorul cărții The AI Delusion, a avertizat că „Pericolul real este că credem că computerele sunt mai inteligente decât noi și să le lăsăm să ia decizii importante care nu ar trebui luate."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE