Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Johnson & Johnson nu va mai produce vaccinul anti-Covid. Autorităţile americane retrag autorizaţia

Postat la: 06.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Autorizaţia de urgenţă pentru vaccinul Covid-19 de la Johnson & Johnson a fost retrasă de către autorităţile de reglementare din Statele Unite. Chiar compania Janssen a cerut ca aceasta să fie retrasă din cauza cererii scăzute. Acesta pare a fie motivul pentru care compania nu dorește să mai producă variante actualizate ale vaccinului, potrivit Bloomberg.

Compania Janssen a informat Food and Drug Administration (FDA) că vaccinurile achiziționate de guvern nu mai sunt în termen de valabilitate şi, de asemenea, că în Statele Unite nu mai există cerere pentru aceste vaccinuri, a transmis autoritatea de reglementare prin intermediul într-un comunicat.

„FDA a stabilit că este oportună revocarea acestei autorizaţii pentru a proteja sănătatea şi siguranţa publică", potrivit comunicatului. Compania „nu intenţionează să actualizeze compoziţia tulpinii acestui vaccin pentru a aborda variantele emergente", explică FDA.

Joshua Sharfstein, decan pentru practicile de sănătate publică la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, susține că această măsură nu va afecta persoanele care s-au vaccinat cu vaccinul produs de Janssen.

„Din moment ce motivul retragerii nu are legătură cu eficacitatea vaccinului, nu m-aş aştepta să se schimbe ceva în ceea ce priveşte protecţia cuiva care a fost vaccinat", a transmis acesta.

Potrivit aceleiași surse, din cauza deficiențelor de fabricație, încă de când a fost disponibil pe piață, vaccinul de la Johnson & Johnson a avut de înfruntat o serie de probleme. Au existat mai multe cazuri de tulburare rară şi potenţial mortală de coagulare a sângelui la pacienţii vaccinaţi, lucru care a încetinit lansarea sa pe piață. Acesta pare să fie motivul pentru care cerea sa a fost scăzută comparativ cu cerera pentru vaccinurile produse de Moderna şi Pfizer/ BioNTech.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE